Home Lifestyle Body Genoeg slaap maar toch nog moe? Dit kan de reden zijn!

Genoeg slaap maar toch nog moe? Dit kan de reden zijn!

Time for a change!

Word jij iedere ochtend wakker met het gevoel dat je echt nét in bed bent gekropen, terwijl je heel braaf acht uurtjes slaap hebt gepakt? Heel vervelend, maar er valt iets aan te doen. Wij zetten een aantal mogelijk oorzaken van je vermoeidheid op een rijtje. Time for a change!

Je sport niet

We snappen echt wel dat sporten het laatste is waaraan je denkt na een lange dag werken, maar give it a try. Sporten geeft juist energie, dus haal die loopschoenen maar uit de kast!

Je drinkt niet genoeg water

Als je te weinig drinkt, kan je lichaam niet goed functioneren. Vermoeidheid is vaak een eerste teken van vochtgebrek. Stop standaard een flesje water in je tas en zet een grote kan water op je bureau, zo vergeet je nooit meer te drinken. En doe jezelf een lol en laat die frisdrank staan.

Je eet te veel suiker

Suiker kan je een korte energieboost geven, maar zorgt na die piek al snel voor vermoeidheid. Suiker werkt echt verslavend, want hoe meer je ervan eet, hoe meer je er ook behoefte aan hebt. Het schijnt zelfs verslavender te zijn dan cocaïne! Say what?! Toch een dipje rond vier uur? Snack dan eens verantwoord met wat dadels of een handje ongezouten noten. Geeft je ook héél veel energie!

Je hebt een ijzertekort

Wanneer je niet genoeg ijzer binnenkrijgt, produceert je lichaam onvoldoende rode bloedcellen. Het resultaat? Juist: vermoeidheid! Houd je ijzerniveau op peil door voldoende groente, fruit en vlees te eten. En voor de vegetariërs voldoende vleesvervangers, peulvruchten, spinazie en rode bietjes. En slik voor de zekerheid ook vitamine B-12 en ijzertabletten, dan zit je sowieso goed.

Je ontbijt niet

Het ontbijt is de eerste maaltijd na een lange nacht niets eten. Je kan je voorstellen dat wanneer je niet ontbijt, je lichaam de energie mist om de dag energiek te kunnen beginnen. Sla het ontbijt dus écht niet over, en zorg dat je voor je begint met werken een voedzaam maaltje naar binnen hebt gewerkt.

Je drinkt alcohol voor het slapengaan

Een avondje doorzakken is prima, maar niet voor een belangrijke dag of een lange werkdag. Door alcohol krijg je meer adrenaline in je lijf en zal je dus onrustiger slapen. Wil je niet aan het water? Drink dan je laatste drankje een paar uur voor je gaat slapen. Zo kan je wél mee op kroegentocht, maar pak je ook die belangrijke uurtjes slaap.

Bron: Glamour

Lees ook: