Home Lifestyle Body ONDERZOEK: als je dit ‘s nachts doet, ben je superintelligent

ONDERZOEK: als je dit ‘s nachts doet, ben je superintelligent

Doe jij dit ook?

Piekeren

Terwijl je vriend al lang in dromenland vertoeft, zit jij in je hoofd nog met allerlei vragen. Welke schoenen passen bij je outfit van morgen? Heb je de deur wel op slot gedaan? Welk cadeau neem je mee naar dat etentje dit weekend? Wel, als dit herkenbaar klinkt, hebben wij goed nieuws voor je!

Piekeren

Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat piekeren in bed zo slecht nog niet is. Sterker nog: het is een prima eigenschap! Want uit een studie van de Lakehead University in Ontario blijkt dat mensen die regelmatig liggen te piekeren, hoger scoren op een intelligentietest.

Getrainde hersens

De studie vertelt dat je hersenen scherper worden tijdens al jouw overpeinzingen in de nachtelijke uren. Dit heeft als gevolg dat wanneer je in het dagelijks leven voor een moeilijk dilemma komt te staan, je gedachten even snel werken als tijdens dat gepieker in de nacht. En daardoor kan je sneller tot een oplossing voor het probleem komen.

Slaaptekort

Natuurlijk is urenlang piekeren in de nacht niet écht aan te raden, omdat je binnen de kortste keren met wallen tot aan je knieën zal rondlopen. En slaaptekort is niet zo bevorderlijk voor je alertheid. Maar voor het slapengaan nog een aantal zaken doorlopen in je hoofd, is een prima plan. Kan je je daarna weer bezighouden met andere belangrijke zaken, zoals schaapjes tellen. Welterusten!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.