https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Sid van Oerle (34) zal even niet meer te zien zijn in...

Sid van Oerle (34) zal even niet meer te zien zijn in ‘Thuis’

De rol van Kobe wordt vanaf 20 september overgenomen door Reynout Dekimpe.

sid van oerle
© Eén

Sid van Oerle (34) die sinds 2016 in de huid kruipt van Kobe Baert in ‘Thuis’ neemt even een pauze. Zijn rol wordt tijdens die periode overgenomen door Reynout Dekimpe.

Zo’n vier jaar geleden maakten ‘Thuis‘-kijkers voor het eerst kennis met Kobe Baert, de zoon van Karin Baert (Kadèr Gürbüz) en Steven Lambrechts (Ben Van Ostade). Sid van Oerle vertolkte deze rol met glans, maar voelt dat het nu tijd is om even afscheid te nemen van dat personage. Het gaat wel om een tot ziens, niet om een vaarwel. ‘Ik neem een sabbatical van een aantal maanden’, vertelt de acteur.

Herbronnen

Sid neemt deze beslissing omdat hij zijn gezondheid op de eerste plaats wil zetten. ‘Het coronajaar is een periode die er bij heel wat mensen op ingehakt heeft, ook bij mij‘, aldus Sid. ‘Daarom heb ik nu besloten om Kobe voor enkele maanden door te geven aan een collega-acteur, zodat ik het even rustiger aan kan doen.  In die periode ga ik de tijd nemen om te herbronnen en het heden en de toekomst op een rijtje te zetten. Even temporiseren. Ik ben blij dat ik en de “Thuis”-productie samen dat besluit hebben kunnen nemen om op die manier gezond de toekomst in te gaan.’

Kobe verdwijnt dus niet uit ‘Thuis’, maar zal gespeeld worden door een andere acteur. Die eer is weggelegd voor Reynout Dekimpe. Hij deed in 2016 al auditie voor de rol, maar greep er toen net naast. ‘Ik heb blijkbaar voldoende indruk achter gelaten dat ze na al die tijd toch onmiddellijk aan mij dachten’, vertelt Reynout. ‘Ik was met de motor op roadtrip in Vlaanderen toen ik zag dat ik een gemiste oproep en een sms’je van de producer van “Thuis” had. Ze vroegen me of ik tijd en zin had om er meteen in te vliegen. Een dag na dat telefoontje ben ik in de studio’s in Leuven al de scenario’s gaan oppikken en ben ik onder handen genomen door de stylisten.’

© Eén

In veilige handen

De eerste opnames zijn ondertussen al achter de rug. Vanaf 20 september zal Reynout elke weekavond opduiken in menig Vlaamse huiskamer en dat al zeker voor enkele maanden. ‘Ik ga Kobe op mijn eigen manier invullen als acteur, maar het blijft wel Kobe natuurlijk’, vertelt Reynout. ‘Ik zie mezelf als zijn pleegzorg-vader. Kobe is in veilige handen bij mij.’ Reynout kan je trouwens kennen uit ‘Salamander’, ‘Aspe’ en ‘Gent-West II’.  Daarnaast is hij actief in zijn Theatercollectief Raf.

We zagen een dergelijke wissel ook al eens in die andere populaire Vlaamse soap ‘Familie‘ waar Benny die normaal vertolkt wordt door Roel Vanderstukken een tijd werd gespeeld door Govert Deploige.

Lees ook: