Home Lifestyle Film NO WAY: krijgt deze romantische komedie met Reese Witherspoon 17 jaar na...

NO WAY: krijgt deze romantische komedie met Reese Witherspoon 17 jaar na datum een vervolg?

De originele cast ziet een sequel alvast helemaal zitten!

© Getty Images

Vrijdag 2 augustus zal bij liefhebbers van de romantische komedie voor eeuwig te boek staan als een hoogdag. Niet alleen wordt ‘How to Lose a Guy in 10 Days’ in een tv-reeks gegoten, er zouden ook plannen in de maak zijn voor een vervolg op ‘Sweet Home Alabama’.

Naast de meest bekende hit van rockband Lynyrd Skynyrd is ‘Sweet Home Alabama’ ook een heerlijke romantische komedie met in de hoofdrollen Reese Witherspoon, Josh Lucas en Patrick Dempsey pre McDreamy-tijden.

In de filmklassieker – die uitkwam in september 2002 en een instant box-office-hit was – vertolkt Witherspoon de rol van modeontwerpster Melanie Carmichael (née Smooter). Wanneer ze zich verlooft met Andrew (Dempsey), de zoon van de burgemeester van New York, is ze door het dolle heen. Al kan ze onmogelijk met hem in het huwelijksbootje stappen. Hoewel ze al jaren in the Big Apple woont, is ze namelijk nog steeds getrouwd met jeugdliefde Jake (Lucas) die achterbleef in haar thuisstad Alabama. Er zit dus maar één ding op: terugkeren naar haar roots om eindelijk die echtscheidingspapieren te tekenen.

Zeventien jaar later zouden er plannen zijn voor een sequel. Josh Lucas en regisseur Andy Tennant (‘Hitch’, ‘Fool’s Gold’) zien een vervolgfilm alvast helemaal zitten. Nu moeten ze alleen Reese Witherspoon nog aan boord zien te krijgen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Melanie Smooter 2.0

‘Ik wil het doen. En ik weet dat Reese heeft gezegd dat zij een sequel ook ziet zitten’, wist de 48-jarige Lucas woensdag te vertellen aan het Amerikaanse mediaplatform Entertainment Tonight. ‘De regisseur is ook enthousiast. Ik heb er met hem al verschillende keren over gesproken. Dus Reese, bij deze!’

Witherspoon zei in 2016 al tijdens een live Q&A op Facebook dat ze de rol van Melanie Smooter maar al te graag wil hernemen. ‘Ik heb geen weet van een sequel, maar als Disney er een wil maken, kunnen ze me altijd bellen. Ik zou bijzonder graag een “Sweet Home Alabama 2” maken.’

Lucas onthulde reeds in april dat hij samen met Tennant had gebrainstormd over een potentiële verhaallijn. ‘Andy’s voorstel vond ik bijzonder interessant. Hij had in gedachten dat mijn personage is teruggekeerd naar Alabama en dat Reeses personage in New York woont met onze kinderen. We zouden dus gescheiden zijn, ja. Wat de dingen er niet makkelijk op maakt. Het personage van Patrick Dempsey zou ook nog steeds in the picture zijn. Maar dat is maar een voorstel.’

Fingers crossed! 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Nog meer filmnieuws: