Home Lifestyle AHA: over deze 7 seksavontuurtjes fantaseren wij het vaakst

AHA: over deze 7 seksavontuurtjes fantaseren wij het vaakst

Staat die van jou er ook bij?

© Getty

Een vluggertje in de auto? Of een stomende sekspartij met die knappe collega op het werk? Iedereen droomt wel eens van een welbepaald seksavontuurtje. Toch praten we daar zelden of vaak over. Dat stelde ook psycholoog Justin Lehmiller vast terwijl hij research voerde voor zijn boek ‘Tell Me What You Want’.

Justin stelde 4.175 Amerikanen rake vragen over hun seksfantasieën: van de bedpartner tot de locatie. Het doel? Het onderwerp meer bespreekbaar maken. ‘Ik hoop dat ik met mijn boek mensen help hun eigen fantasieën beter te begrijpen en ze minder schaamte, vernedering en angst voelen over het onderwerp’, legt de psycholoog aan de Britse krant The Independent uit. Maar wat die meest voorkomende seksfantasieën nu juist zijn? Dat vertellen wij je graag!

Een triootje

Een avontuurtje met zijn drietjes? Jawel, het is zonder twijfel de grootste fantasie bij de ondervraagden. Maar liefst 89 procent geeft toe wel eens het bed te willen delen met zijn of haar partner én een derde compagnon. Lehmiller stelde daarbij trouwens vast dat heteromannen het liefst een avontuurtje zouden willen beleven met twee vrouwen, terwijl heterovrouwen niet meteen een voorkeur hebben op vlak van gender.

Kinky seks

Een blinddoek, wat handboeien of zelfs tepelklemmen? De meerderheid fantaseert wel eens over het recreëren van een spannende scène uit ‘Fifty Shades of Grey’! Daarbij lijken vrouwen bovendien meer opgewonden te geraken als ze hun lot in de handen van hun partner leggen. Best wel even op voorhand afspreken waar jullie de pijngrens nu juist leggen…

Iets nieuws

Of het nu gaat om een ander standje, locatie of zelfs sekspartner. Een ding is wel duidelijk: we houden het graag spannend! Hoewel bij heel wat koppels het seksleven al snel routine wordt, verkiest de meerderheid variatie. Ruil die vertrouwde slaapkamer dus gerust eens in voor die harde keukentafel. Of wat dacht je van het aanrecht?

Seks op een openbare plaats

De plek waar je je momentje beleeft, is vooral bij vrouwen één van de grootse fantasieën. Snel even de bossen induiken terwijl iedereen een winterwandeling maakt? Zeg nu zelf. De kans om betrapt te worden, maakt het eens zo spannend. De toplocaties? Op kantoor, in het park of in de lift. In dat laatste geval kan je trouwens nog steeds de noodknop induwen, mochten er niet voldoende verdiepingen zijn voor een vluggertje 😉

Een open relatie

Monogamie het ideaal? Blijkbaar niet! Verschillende ondervraagden gaven toe wel eens het plezier bij een ander te willen zoeken als man- of vrouwlief daarvoor de toestemming zou geven. Zo droomde 79 procent van de mannen en 62 procent van de vrouwen al eens van een open relatie. Daarnaast gaf 58 procent dan weer toe al eens te hebben gefantaseerd dat hun partner seks zou hebben met iemand anders.

Betekenisvolle seks

Een stevige vrijpartij in het bed van een onbekende? Liever niet! Zowel de mannelijke als vrouwelijke ondervraagden verkiest betekenisvolle seks boven een onenightstand. Wat dat dan juist inhoudt? Wel, een intiem moment waarbij ze zich begeerd, gewaardeerd en geliefd voelen. Als daarbij nog eens complimentjes komen over onze prestaties in bed alsook over onze looks zou ons dat alleen nog maar meer zin doen krijgen.

Hetzelfde geslacht

Hoewel een groot deel van de deelnemers aangaf hetero te zijn, fantaseerde verschillenden onder hen meermaals over een avontuurtje met iemand van hetzelfde geslacht.

Lees ook: