Home Lifestyle GIVING TUESDAY: schenk € 2 aan een goed doel door één snelle...

GIVING TUESDAY: schenk € 2 aan een goed doel door één snelle scan met je smartphone

Vanaf dinsdag vind je de Scan for Change-muren in zeven Belgische stations.

Nadat we door Black Friday en Cyber Monday veel te veel geld aan onszelf spendeerden, is het tijd voor wat onzelfzuchtigheid. Vanaf morgen – officieel Giving Tuesday – vind je in verschillende treinstations een Scan for Change-muur, waar je met je Payconiq by Bancontact-app een klein bedrag kan geven aan een goed doel naar keuze.

Bancontact Payconiq Company lanceert ter gelegenheid van de internationale dag van vrijgevigheid en solidariteit morgen zeven Scan for Change-muren waar je met één snelle scan een klein bedrag schenkt aan een goed doel. In Antwerpen-Centraal, Brussel-Centraal, -Noord en -Zuid, Gent Sint-Pieters, Brugge en Luik Guillemins ontdek je 15 inspirerende verhalen en de organisaties die in ons land werken rond de thema’s in die verhalen. Onder meer Bednet, Stichting tegen Kanker, Think Pink, Cliniclowns en Natuurpunt staan op de lijst van goede doelen die je kan steunen door te scannen.

Vele kleine beetjes

Vele kleine beetjes maken het verschil: dat is het idee achter deze campagne. Voor twee euro koop je nog geen koffie, maar voor kankerpatiënte Loes is het een stapje dichter bij haar genezing. En met amper twee euro kunnen dierenopvangcentra al beginnen met dieren in nood te redden. Het minieme bedrag is bovendien heel snel gegeven: je downloadt de app – mocht je die nog niet op je smartphone hebben staan – en je scant de QR-code op de muur die bij het verhaal staat dat je het meeste raakt.

© Bancontact Payconiq Company

Elke cent van je twee euro gaat naar het goede doel naar keuze, aldus Bancontact Payconiq Company, het bedrijf achter de betaal-app. Meer nog, ze beloven zelfs dat alle donaties verdubbeld worden. Mocht jij die ene persoon zijn die altijd moet rennen voor z’n trein, of ben je geen treinpendelaar, dan kan je gewoon via de website www. scanforchange.be twee eurootjes schenken. Ook daar scan je simpelweg de QR-code bij het verhaal naar keuze. Je vindt alle organisaties en de verhalen van de mensen die zij helpen online terug op www.scanforchange.be.

Lees ook: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.