Home Lifestyle REISTREND: we gaan steeds vaker op ‘microcation’

REISTREND: we gaan steeds vaker op ‘microcation’

En jij: liever één lange vakantie of verschillende kortere?

Microcation
© Kinga Cichewicz via Unsplash

Eén lange vakantie of verschillende kortere per jaar? Wel, de laatste trend op vlak van reizen onder millenials is de ‘microcation’, een reistrend waarbij je er meerdere keren per jaar voor korte tijd op uittrekt. Wij zijn fan!

Trek jij er één keer per jaar voor drie weken op uit of verdeel jij je verlofdagen liever over een paar verlengde weekends doorheen het jaar? Millenials opteren blijkbaar vooral voor het laatste soort van reizen, de ‘microcation‘ en nemen een vrijdag of maandag vrijaf zodat ze voor een drietal dagen op trip kunnen vertrekken.

Volgens de Allianz Travel Insurance Vacation Confidence Index trokken ongeveer 72% van de Amerikaanse millenials afgelopen jaar op minstens één zo’n ‘microcation‘. Maar liefst 29% trok er zelfs drie keer op uit. De oorzaak? Steeds goedkopere vluchten en het eindeloze spervuur aan vakantiekiekjes op onze Instagramfeed. Maar ook de never-not-working‘-cultuur – en het gemak van e-mail en platformen zoals Slack om geconnecteerd te blijven met de buitenwereld, en je werk natuurlijk – zorgt ervoor dat de drempel minder groot is om verlof aan te vragen. En te krijgen, in that matter. Kunnen wij ons wel in vinden!

Inspiratie voor je volgende microcation: