Home Lifestyle REISTIP: verblijf vanaf deze zomer op dit CO2-loos eiland in Zweden

REISTIP: verblijf vanaf deze zomer op dit CO2-loos eiland in Zweden

En vanaf volgend jaar kan je er zelfs een 'Zero Wedding' organiseren.

Op het vlak van klimaat is Zweden ons een paar stappen voor en dat bewijzen ze nu nog maar eens met hun ‘Zero Island’. Op het eiland is er geen CO2-uitstoot meer en de vakantiehuisjes zijn er bedoeld om toeristen zo duurzaam mogelijk te leren reizen, en misschien zelfs leven. Wij vinden het alleszins een geniaal idee!

Vorig jaar nog onthulde het bedrijf Neste de ‘Nolla Cabin’, een CO2-loze chalet op een verborgen eiland ten noorden van Stockholm. Nu gaat het bedrijf nog een stapje verder, want op een jaar tijd wisten ze de CO2-uitstoot op het eiland volledig te bannen.

Het project ‘Zero Island’ is gelegen op het idyllische Lidö, een Zweedse archipel, en gaat deze zomer voor het eerst open. Het bedrijf Neste geeft toeristen er de kans om zo zuinig mogelijk en zonder CO2-uitstoot te leren leven. Hoewel het project eigenlijk nog van start moet gaan, is het nu al een groot succes: de CO2-uitstoot op het hele eiland is er sinds het project met maar liefst 78 % (!) gedaald.

Zero Wedding

Zweden is ambitieus op het vlak van een groener klimaat: tegen 2045 hoopt het land de uitstoot van broeikasgassen tot nul te herleiden. Het ‘Zero Island’ is voor hen de eerste echte stap in de goede richting en het bewijs dat het land, verschillende bedrijven en initiatieven de handen in elkaar moeten slaan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Allemaal goed en wel, maar hoe zit zo’n reis nu precies in elkaar? Op het eiland heb je een zogenaamde ‘Zero Vacation’. Alles staat er in teken van, uiteraard, het klimaat. Je hebt er een ‘Zero Menu’, wat betekent dat je er enkel duurzame en lokale maaltijden kan eten en ook de huisjes zijn volledig duurzaam.

En er is nóg meer, want vanaf volgend jaar kan je er ook een ‘Zero Wedding‘ organiseren. Wie nu al niet meer kan wachten om naar het eiland af te zakken, kan hier een Nolla Cabin boeken.

Lees ook: