Home Lifestyle AHA: zo weet je eindelijk welk type tent op jouw lijf geschreven...

AHA: zo weet je eindelijk welk type tent op jouw lijf geschreven is

Ben jij een zonneklopper, of toch eerder een brokkenmaker?

Staat er bij jou ook een vakantie à la ‘Into the Wild’ op je bucketlist, maar lukt het je na vele uren opzoekingswerk (lees: veel te moeilijk ‘kampeerjargon’) nog altijd niet om een tent op jouw maat te vinden? Wij ontrafelden negen types kampeerders en zochten voor elk type de perfecte tent uit. You’re welcome!

Joepie, het kampeerseizoen gaat deze maand eindelijk van start en dat betekent dat het nu hét moment is om ook dat van je lijstje te schrappen. Allemaal goed en wel, maar hoe kies je nu precies de juiste tent? Wij helpen je een handje, zodat jij in no time aan de kassa van de kampeerwinkel staat! PS tijdens de maand juni geven heel wat winkels korting op kampeermateriaal, dus hamsteren – en sparen – is de boodschap!

1 / 9
Type 1: de zweter
Type 2: de tortelduifjes
Type 3: de nachtraaf
Type 4: de brokkenmaker
Type 5: de dierenliefhebber
Type 6: de zonneklopper
Type 7: de reus
Type 8: het samengesteld gezin
Type 9: de échte avonturier
Type 1: de zweter
Type 1: de zweter

Kamperen kan voor een zweter al eens lastig zijn, en zeker in een veel te warme tent. Gelukkig bestaan er tenten die de warmte buiten houden en zelfs in het zuiden van Frankrijk lekker koel blijven. Opgepast: de tenten mogen dan misschien lekker koel zijn, maar zijn een echte marteling voor mensen met een ochtendhumeur. Omdat die tenten meestal een zwarte binnenkant hebben, is het des te moeilijker om ‘s ochtends wakker te worden!

Fresh & black tent (2 p.) – Decathlon

Type 2: de tortelduifjes
Type 2: de tortelduifjes

Samen gaan kamperen, hoe romantisch! Om jullie date zonder al te veel kibbelen te overleven, kan een comfortabele tent goed van pas komen. Love at first sight voor deze knusse tent waarin jullie ongetwijfeld een gezellige nacht kunnen doorbrengen.

Trekkingtent Quickhiker (2 p.) – Decathlon

Type 3: de nachtraaf
Type 3: de nachtraaf

Kan jij maar geen genoeg krijgen van the wildlife en wil je ook ‘s nacht van het avontuur proeven? Dan is een doorkijktent op jouw lijf geschreven. Ze beschermt je voor venijnige insecten, maar geeft je wel de kans om een hele nacht lang naar onze sterrenhemel te turen! Regen op komst? Laat je dan zeker niet afschrikken en hang een bijpassende tarp boven jouw tentje.

Tent Thru-Hiker (3 p.) – A.S. Adventure

Type 4: de brokkenmaker
Type 4: de brokkenmaker

Tenten enkel geschikt voor handige harry’s? Think again, want ook de brokkenmakers kunnen zonder problemen een tent op maat vinden: de hybride tent! De naam doe het al vermoeden: de tenten kunnen tegen een (wind)stootje, bestaan uit verschillende compartimenten en kunnen perfect in de zomer én winter gebruikt worden.

Hybride tent Darwin 2 Plus (2 p.) – A.S. Adventure

Type 5: de dierenliefhebber
Type 5: de dierenliefhebber

Voor de kampeerders die het niet over hun hart krijgen om hun hond thuis te laten, bestaat er gelukkig een breed gamma aan diervriendelijke tenten. Waarop je moet letten? Het is zowel voor het beestje als voor jullie comfortabel als hij een eigen plekje heeft in de tent. Kies bij voorkeur een tent met een apart slaapcompartiment en kies er eentje uit met een voortent, zodat jouw viervoeter altijd een beetje schaduw heeft.

Abisco Dome Tent (3 p.) – De Kampeerder

Type 6: de zonneklopper
Type 6: de zonneklopper

Waarom zou je in een tent liggen als je er ook op kan gaan liggen? Deze tent vorm je overdag om tot een hangmat om er heerlijk in te chillen, of gebruik je als tarp om een beetje schaduw te creëren. Te warm in de tent? Op 1-2-3 slaap je in een hangmat! Handig, toch?

Multifunctionele tent (2 p.) – Decathlon

Type 7: de reus
Type 7: de reus

Kamperen is voor grote mensen niet altijd even handig en pijnloos. Gelukkig is de kampeerwereld allesbehalve discriminerend en zijn er ook heel wat hoge tenten en tenten met verschillende hoogtes op de markt. Zo kan je het hoge gedeelte gebruiken om je op een menswaardige manier om te kleden, terwijl je het lage gedeelte dan weer als slaapplaats benut.

Pinedale 3 Tent (3 p.) – De Kampeerder

Type 8: het samengesteld gezin
Type 8: het samengesteld gezin

Vermijden jullie de camping omdat jullie het niet zien zitten om met de hele kroost in een tent te kruipen? Raar, want ook jullie kunnen zorgeloos op de camping staan! Onze tip? Om ruzies te vermijden kies je best een tent die uit verschillende compartimenten bestaat! Zo heeft iedereen toch nog een beetje privacy.

Kampeertent met bogen en drie slaapcompartimenten – Decathlon

Type 9: de échte avonturier
Type 9: de échte avonturier

Klaar voor het echte avontuur en op zoek naar een next level tent die je overal mee naartoe kan nemen? Zorg er dan zeker voor dat je een licht en compact verpakt exemplaar kiest, dat bij voorkeur ook niet té opvallend is en waar je je backpack (droog) in kwijt kan.

Ultralichte trekkingtent – Decathlon

Meer kampeervibes: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.