Home Lifestyle Een tent opzetten zonder kibbelen? Zo lukt het jullie volgende keer wel!

Een tent opzetten zonder kibbelen? Zo lukt het jullie volgende keer wel!

Haal de ware Jane en Tarzan in jullie naar boven!

Het kampeerseizoen is aangebroken. Perfect moment om met je lief een romantisch avondje onder de sterrenhemel door te brengen. Het is bovendien dé ideale relatietest om die veel te ingewikkelde tent (lees: onduidelijke handleiding) zonder kibbelen voor de eerste keer op te stellen. Met onderstaande tips lukt het jullie om ook die beproeving te doorstaan.

Panikeer niet

Bij het uitpakken van de tent merken jullie dat het in elkaar zetten ervan toch iets meer vakmanschap vereist dan de verkoper beweerde. Keep calm en overloop samen de stappen die op de handleiding staan. Geen handleiding of 4G? Dat betekent des te meer teamwork!

Music maestro

Lopen de spanningen al op nog voor de tent uit de verpakking is gehaald? Hoog tijd voor een time-out! Leg die tent aan de kant en zet een muziekje op waarop jullie allebei even volledig los kunnen gaan of verken samen de buurt. Neem daarna een frisse start en begin helemaal opnieuw.

Be prepared!

Probeer de tent voor vertrek al eens op te stellen, ook al beweert je partner dat het peanuts is. Laat hem het voortouw nemen en boor zijn zelfvertrouwen niet helemaal de grond in als blijkt dat het toch niet zo makkelijk is als hij beweerde.

View this post on Instagram

O importante é ser você ??☕️⛺️⛰

A post shared by Carol Guasti Photography (@carolguastiphotography) on

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Belofte maakt schuld

Maak op voorhand duidelijk afspraken, zodat je precies weet wat je van elkaar verwacht. Sprokkel bijvoorbeeld al wat hout bij elkaar voor het kampvuur of pomp de matras op terwijl hij zich focust op het rechtzetten van de tent. Tip: Maak die afspraken thuis en niet in de auto. Het is niet te bedoeling om al te ruziën nog voor je de tent moet opstellen.

Pietje-precies

Het is best wel oké om in een tent te slapen die niet volledig rechtstaat. Maak dan ook geen drama van een vuiltje of plooitje. Laat met andere woorden die perfectioniste voor één keer thuis en laat de Jane in jou naar boven komen.

Geef niet op

Hoe hopeloos de situatie er ook mag uitzien: geef niet op. It’s your moment to shine, dus haal samen alles uit de kast. Slik die ‘stomme sukkel’ voor één keer in en toon aan dat het wel degelijk mogelijk is om samen een tent op te stellen.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.