Home Lifestyle 7 motiverende redenen om je partner (nóg) meer te kussen

7 motiverende redenen om je partner (nóg) meer te kussen

5. Hoe langer en hartstochtelijker je kust, hoe geiler je zal worden.

Redenen om meer te zoenen
© Getty

Passioneel kussen, ze kunnen het in onze favoriete romcoms als de beste en hoewel we maar al te graag een traantje laten bij dergelijke scènes, vegen we er naarmate onze relatie langer duurt steeds vaker onze voeten aan. Deze zeven redenen sporen je aan om vandaag misschien een iets passionelere ‘slaapwelzoen’ te geven.

Geef jij je lief enkel ‘s ochtends en voor het slapengaan een dikke pakkerd? Dan is er werk aan de winkel, want af en toe een kusje extra kan je wel degelijk helpen om je beter in je vel te voelen. Deze zeven redenen bewijzen waarom jullie het passionele zoenen maar beter weer oppikken.

1. Het brengt jullie opnieuw dichter bij elkaar

Niet alleen omdat jullie lippen op elkaar geplakt zijn, maar ook omdat je met een onverwacht kusje je partner laat weten dat je hem of haar nog steeds ontzettend graag ziet. Oké, je kan dat met een dikke knuffel ook wel aantonen, maar een zoen op de lippen van je lief is toch net dat tikkeltje intiemer.

2. Kussen is goed voor je gezondheid

Jawel, doktertje spelen kan wel degelijk wonderen doen. Last van een hoge bloeddruk, aanhoudende hoofdpijn of gaatjes in je tanden? Dan kan een kusje van je lief de pijn verzachten. Hoe dan? Wanneer we kussen verspreiden we een natuurlijke pijnstiller, zouden de bloedvaten meer open gaan staan én zorgt de speekselproductie ervoor dat we minder tandplak aanmaken.

3. Het laat je ontstressen

Een klein kusje kan ervoor zorgen dat je gelukshormonen een boost krijgen, met een vermindering van je stresshormonen tot gevolg. Zoenen heeft dus een kalmerende werking op je lichaam en zou zelfs de perfecte (informele) meditatie zijn na een stressvolle werkdag.

4. Zoenen maakt je gelukkig

Zodra jullie lippen elkaar raken, krijgen je gelukshormonen dus een stevige opkikker. Hoe meer kusjes, hoe beter je je in je vel voelt! Ze sturen een gevoel van warmte en voldoening door je lichaam en dat is soms precies wat je nodig hebt om de dag goed te starten.

5. Het verhoogt je libido

We kunnen niet altijd even hitsig zijn, maar de uitwisseling van ons speeksel – hoe onsmakelijk dat ook mag klinken – heeft wel een positieve invloed op ons libido. Vergeet vóór de seks dus nooit om elkaar eerst met een paar intieme kusjes te verwennen. Hoe langer en hartstochtelijker je kust, hoe geiler je zal worden.

6. Het is een niet te onderschatten vorm van communicatie

Je kent het wel: na een stevige woordenwisseling leggen jullie het eindelijk bij en wachten jullie af wie uiteindelijk zal bezwijken en de eerste ‘vergevingskus‘ zal geven. Eens dat kusje gegeven is, lijken alle problemen weer van de baan te zijn. Volgens wetenschappers zouden kusjes zelfs informatie uitwisselen die ons helpt om te bepalen of je wel ‘de ware’ aan de haak hebt geslagen.

7. Last, but not least: het bewijst dat er na al die jaren nog steeds vlinders in je buik fladderen

Het lijkt o zo vanzelfsprekend dat jullie elkaar ook zonder dat ene afscheidskusje onvoorwaardelijk graag zien, maar toch is het belangrijk om dat ook af en toe te laten merken. De ideale manier? Met een romantische zoen, natuurlijk!

Meer interessante weetjes: