Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Bram Debaenst

RECEPTEN: 5 x makkelijke spaghetti met een twist

Spaghettislierten zijn voor zo veel meer goed dan voor een simpele spaghetti bolognese. Mister Spaghetti onthult in zijn boek maar liefst 60 recepten, allemaal met deze yummie sprietjes! We kozen er onze vijf favoriete recepten uit.

Lazy spaghetti met kip en rode pesto


Dit heb je nodig voor 4 personen: 500 g spaghetti • 500 g kip, in reepjes of blokjes • 3 el olijfolie •1 rode paprika, in brunoise • 2 dikke sjalotten, gehalveerd en in ringen • 1 el oregano • 350 g rode pesto • sap van 1/2 limoen • peper en zout • 1 kl knoflookpasta • verse takjes koriander • witte en zwarte sesamzaadjes

Zo gemaakt:

1. Bak de kip lichtjes aan in olijfolie en doe dan de paprika erbij. Laat even meebakken en voeg de sjalotten toe. Laat stoven tot de kip gaar is. 2. Kruid met de oregano en roer nog eens goed door. Voeg de rode pesto toe een blus af met het sap van de limoen. 3. Kruid met peper en zout, roer de pasta erdoorheen, serveer en werk af met de koriander en sesamzaadjes.

Varkensreepjes in zoetzure tomatensaus


Dit heb je nodig voor 4 personen: 500 g spaghetti • 400 g varkens- lapjes, in reepjes • peper en zout • 3 el olijfolie • 1/2 Spaanse ui, in brunoise • 6 el pikante sweet chilisaus • 4 dl passata • lente-ui, voor de afwerking

Zo gemaakt:

1. Kruid de varkensreepjes met peper en zout en schroei ze in de olijfolie. Doe de ui erbij en laat even meestoven. 2. Voeg de sweet chilisaus toe, roer het geheel goed door en giet de passata erbij. Laat de saus goed opwarmen en kruid af met peper en zout. 3. Serveer en werk af met fijngesnipperde lente-ui.

Bloemkool-broccolispaghetti


Dit heb je nodig voor 4 personen: 500 g spaghetti • 1/2 bloemkool, in roosjes • 2 stengels broccoli, in roosjes • 2,5 dl kookvocht van de groenten • 7,5 dl halfvolle melk • nootmuskaat • peper en zout •1 el groentebouillonpoeder • 70g blanke roux • 200g emmentaler, geraspt • 100 g parmezaan, geraspt

Zo gemaakt: 

1. Neem een ruime hoeveelheid water en kook de bloemkool en broccoli beetgaar. Giet af en bewaar het kookvocht. Spoel de groenten onder koud water en laat goed uitlekken. 2. Giet voor de saus het kookvocht bij de melk en breng aan de kook. Voeg ook de nootmuskaat en het groentebouillonpoeder toe. Doe vervolgens de blanke roux erbij en laat de saus mooi indikken. 3. Doe nu ook de emmentaler en parmezaan erbij en roer met een garde tot de kaas volledig gesmolten is. Kruid af met peper en zout. 4. Voeg de broccoli- en bloemkoolroosjes toe en roer het geheel voorzichtig door.

Spinazie-bolognese

Nog een restje bolognesaus over maar geen zin in wéér dezelfde spaghetti? Pimp hem met spinazie!

Dit heb je nodig voor 4 personen: 500 g spaghetti • 1 el olijfolie • 1 kg jonge bladspinazie • 1 teentje knoflook • peper en zout • nootmuskaat • 15 cl room • bolognesesaus


Zo gemaakt:

1. Verhit de olijfolie en doe de spinazie erbij samen de knoflook, peper, zout en nootmuskaat. Laat stoven tot de bladspinazie smeuïg is. 2. Voeg dat geheel toe aan je bolognesesaus en laat 10 minuten inkoken. Werk af met de room en roer alles nog eens goed door.

Spaghetti-omelet


Dit heb je nodig voor 4 personen:  1 kippenbouillonblokje • 300 g spaghetti • 4 eieren • 2 el halfvolle melk • peper en zout • 1 sjalot, fijngesneden • 1 teentje knoflook, geplet • 1 rode en groene paprika, fijngesneden • 75 g kalkoenspekreepjes • cajunkruiden

Zo gemaakt:

1. Breng water met het kippenbouillonblokje aan de kook en bereid de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking. 2. Meng de eieren en melk in een kom en kruid met peper en zout. 3. Stoof de sjalot, knoflook en paprika aan in een pan. Bak daarin het kalkoenspek en voeg de cajunkruiden toe. Doe ook de gekookte spaghetti erbij en laat even meebakken. Meng goed met de rest. 4. Verdeel alles gelijkmatig over de pan en giet daarover het eiermengsel. Zorg dat het eiermengsel zich goed verspreidt tussen de spaghetti en bak de omelet. 5. Laat lichtjes rusten tot de omelet smeuïg wordt en serveer.

[td_smart_list_end]

Foto’s: © Bram Debaenst


Krijg je maar niet genoeg van spaghetti? Samuel Van Opdenbosch & Veerle Jacobs: Spaghetti – € 24,99.


Meer lekkere recepten:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '