Home Lifestyle Food RECEPTEN: deze 6 lekkere gerechten tover je in recordtijd op tafel

RECEPTEN: deze 6 lekkere gerechten tover je in recordtijd op tafel

Snel én gezond!

© De snelle keuken

Wil je snel koken én gezond eten? Tover dan een van de 50 gerechten uit ‘De snelle keuken‘ in minder dan 30 minuten op je bord. Je hoeft alleen te zorgen voor een nauwkeurige voorbereiding, slim gekozen ingrediënten en een goedgevulde voorraadkast. Game on.

1 / 6
Gebakken Camembert met verse vijgen
Quiche met groene asperges
Eton Mess met aardbeien
Pasta met courgette, spinazie en olijven
Risotto met champignons
Gezonde bananasplit
Gebakken Camembert met verse vijgen
Gebakken Camembert met verse vijgen

Dit heb je nodig voor 4 personen: 2 el walnoten • 1 tl verse tijm • 1 camembert • 2 el witte wijn • 4 vijgen • peper • zout • 1 el vloeibare honing

Zo maak je het: 1. Verwarm de oven voor op 200 ˚C. 2. Hak de noten grof en rits de tijm van de takjes. 3. Snij enkele inkepingen in de bovenkant van de camembert, stop er de helft van de tijm in en druppel er de witte wijn over. Zet in een ovenschaal en bak ongeveer 8 minuten in de oven. 4. Snij intussen de vijgen in kwarten. 5. Haal de camembert uit de oven en kruid met peper en zout. Schep de walnoten, de honing en de rest van de tijm over de kaas en de vijgen. Dien meteen op.

Quiche met groene asperges
Quiche met groene asperges

Dit heb je nodig voor 4 personen: 1 rol kant-en-klaar bladerdeeg • enkele takjes verse dille • 500 g groene asperges • 4 eieren • 2 dl room • 0,5 dl melk • peper • zout

Zo maak je het 1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 2. Rol het bladerdeeg uit in een ronde taartvorm of een springvorm. Prik er met een vork enkele gaatjes in. Zet 10 minuten in de oven om blind te bakken. 3. Hak de dille grof, snij de harde uiteinden van de groene asperges af en snij ze in korte stukjes. Laat enkele asperges heel. 4. Klop in een kom de eieren los en voeg er de room, de dille en de melk aan toe. Kruid met peper en zout. 5. Verdeel de stukjes asperge over de taartbodem en giet er het ei-roommengsel bij. 6. Bak 20 minuten in de oven tot het ei gestold is en het deeg goudbruin is. Dien meteen op.

Eton Mess met aardbeien
Eton Mess met aardbeien

Dit heb je nodig voor personen: 300 g aardbeien • 1 vanillestokje • 2 el suiker • 5 dl verse room • 10 kleine meringues

Zo maak je het: 1. Was en droog de aardbeien. 2. Splijt het vanillestokje en schraap de zaadjes er met een scherp mesje uit. Voeg het vanillemerg en de suiker toe aan de room. 3. Klop de slagroom stijf en snij de aardbeien doormidden. Verkruimel de meringues en verdeel de helft ervan over 4 glazen. 4. Verdeel de helft van de aardbeien erover, gevolg door de helft van de slagroom. Maak nog een laag met meringue, aardbeien en slagroom.

Pasta met courgette, spinazie en olijven
Pasta met courgette, spinazie en olijven

Dit heb je nodig voor personen: 1 courgette • 3 el olijfolie • 100 g gemalen parmezaan • peper • zout • 1 teentje knoflook • 200 g verse bladspinazie • 500 g korte pasta (spirelli, fusilli…) • 200 g zwarte ontpitte olijven • ½ bosje basilicumblaadjes

Zo maak je het: 1. Snij de courgette in schijfjes. Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de courgetteschijfjes. Bestrooi ze met een derde van de parmezaan en bak ze nog even verder. Kruid met peper en zout. 2. Pers het teentje knoflook en fruit het in 1 el olijfolie. Voeg de spinazieblaadjes toe en laat 1 minuut bakken onder deksel tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout. 3. Kook de pasta al dente, doe die daarna in een grote schaal en voeg de courgette, olijven en geslonken spinazie toe. Werk af met de basilicumblaadjes en de rest van de parmezaan. Dien meteen op.

Risotto met champignons
Risotto met champignons

Dit heb je nodig: 1 grote ui • 500 g champignons • enkele takjes verse tijm • 3 el boter • 300 g risottorijst (arborio of carnaroli) • peper • zout • 3 dl droge witte wijn • 7 dl groentebouillon • 50 g diepvrieserwtjes • 75 g gemalen parmezaan

Zo maak je het: 1. Snipper de ui, snij de champignons in plakjes en rits de tijmblaadjes van de takjes. 2. Verhit de helft van de boter in een pan en laat de ui 2 minuten zachtjes fruiten. Schep de rijst erdoor en bak 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. 3. Voeg de helft van de champignons, de helft van de kruiden, de helft van de wijn en 1 pollepel bouillon toe en breng aan de kook. 4. Roer tot de rijst de bouillon heeft opgenomen. Giet weer een pollepel bouillon op de risotto en roer tot die weer opgenomen is. Herhaal tot de bouillon helemaal in de risotto zit. 5. Verhit de rest van de boter in een pan en roerbak de rest van de champignons 1 minuut op hoog vuur. Roer de rest van de wijn erdoor en laat op hoog vuur in 4 minuten verdampen. Breng op smaak met peper en zout. 6. Schep de wijnchampignons samen met de diepvrieserwtjes op de risotto. Bestrooi met de parmezaan en de rest van de tijm.

Gezonde bananasplit
Gezonde bananasplit

Dit heb je nodig voor 2 personen: 2 bananen • sap van ½ citroen • 4 el yoghurt • 4 el granola • 50 g rood fruit (bessen, aardbeien, frambozen…) • 2 el honing

Zo maak je het: 1. Halveer de bananen en besprenkel meteen met het citroensap, zodat ze niet verkleuren. 2. Leg ze op een bord. Lepel er de yoghurt, de granola, het rode fruit en de honing over. Dien meteen op.

Beelden: © De snelle keuken: alles klaar binnen de 30 minuten

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.