Home Lifestyle Food 5 dingen die je met je pot pindakaas kan doen als hij...

5 dingen die je met je pot pindakaas kan doen als hij bijna leeg is

Gebruik die laatste restjes voor een lekkere chiapudding of wat dacht je van een pittige dressing voor je salade?

pindakaas
© Olia Nayda via Unsplash

Zit er nog een bodempje in jouw pot pindakaas, maar is het net niet genoeg om nog een boterham mee te smeren? Gooi hem dan niet meteen in de glasbol, maar probeer onderstaande ideetjes dan zeker een keertje uit. Er zijn namelijk heel wat lekkere dingen die je kan doen met die laatste restjes!

Heb jij een hekel aan voedselverspilling? Dan vind jij het vast niet leuk om bepaalde producten weg te smijten als ze nog niet helemaal opgebruikt zijn. Maar wat met dat laatste restje pindakaas dat nét niet genoeg is voor op je boterham? Wel, je kan de pot natuurlijk uitlepelen met een theelepel, maar er zijn nog een aantal creatieve, leuke én vooral ook lekkere dingen die je kan proberen.

1. Warme chocolademelk

Het mag dan wel volop zomer zijn, maar op zo’n grijze en regenachtige dag zoals vandaag krijgen we een tas warme chocolademelk zonder problemen naar binnen. Hoe werkt het nu precies? Warm een beetje melk op en voeg vervolgens wat chocolade toe. Dit ga je nu goed mengen tot alles mooi egaal is. Giet de chocolademelk nu in de pot pindakaas er roer met een lepel de restjes erdoorheen. Mmmm!

2. Pindakaasdressing

Fan van de Aziatische keuken? Dan ga je deze optie alvast geweldig vinden. Voeg een eetlepel sojasaus, wat limoensap en een theelepel sesamolie toe. Wie het graag iets pittiger heeft, kan nog een beetje sambal of eventueel een beetje chilipeper toevoegen. Draai het deksel op je pot, een keer goed schudden en je dressing is klaar. Lekker in combinatie met een slaatje of met noedels.

3. Overnight oats

Die laatste restjes pindakaas kunnen ook goed van pas komen als je graag overnight oats eet. Hier hoef je alleen maar alle ingrediënten met elkaar te mengen en een avond op voorhand in de koelkast te zetten. Voor één persoon heb je ongeveer 50 gram havermout en 125 ml (plantaardige) melk nodig. Vervolgens kan je nog enkele toppings toevoegen zoals pure chocolade, aardbeien of banaan.

4. Smoothie bowl

Nog zo’n lekker ontbijtrecept op basis van pindakaas is een smoothie bowl. Je hebt er maar een handjevol ingrediënten voor nodig en daarnaast is het ook ontzettend snel klaar. Het enige wat je moet doen, is ongeveer 150 ml (plantaardige) melk en twee bananen toevoegen aan je pot pindakaas. Afwerken doe je met twee eetlepels cacaopoeder en een handjevol granola voor wat extra crunch.

5. Chiapudding

Last but not least kan je met dat laatste restje pindakaas nog een lekkere chiapudding maken. Voor de basis heb je ongeveer 150 ml melk naar keuze en 30 gram chiazaadjes nodig. Voeg deze ingrediënten toe aan je pot, roer een keer goed door en zet nu voor minstens drie uur in de koelkast. Als je pudding klaar is om te eten, hoef je enkele nog je favoriete toppings toe te voegen. Onze tip? Probeer het eens met een handjevol blauwe bessen, echt een superlekkere combinatie!

Lees ook: