Home Lifestyle Food RECEPT: dit zijn de favoriete kerstkoekjes van de Britse royals

RECEPT: dit zijn de favoriete kerstkoekjes van de Britse royals

Recept kerstkoekjes
© Getty

De Britse koninklijke familie is zich al helemaal aan het voorbereiden op de feestdagen. Om de kerstsfeer letterlijk en figuurlijk al een beetje op te snuiven, deelde koningin Elizabeths persoonlijke patissier het recept van de favoriete kerstkoekjes van de queen en haar familie. Van een royaal dessertje gesproken!

De sierlijke koekjes bevatten een heerlijke meringue en gaan tot twee maanden mee als ze in een luchtdichte verpakking bewaard worden. Als je, net als wij, Kerstmis op een vorstelijke manier wil vieren, komt die receptje als geroepen. Met dank aan Hare Majesteit en haar getalenteerde patissier!

Wat heb je nodig?

 • 250 g poedersuiker
 • 2 el citroensap
 • 3 eiwitten
 • 270 g amandelpoeder
 • 1 el gemixte citroen- en sinaasappelschillen
 • Zeste van 1/2 limoen
 • 1 el kaneel
 • 1/4 tl gemalen kruidnagel

Zo maak je het

 1. Klop het poedersuiker samen met de eiwitten en het citroensap op tot je een zachte meringue bekomt. Zet 1/3 van het mengsel apart.
 2. Voeg de resterende ingrediënten (amandelpoeder, kaneel, kruidnagel, citroen- en sinsaasappelschillen en de limoenzeste) toe aan de overgebleven meringue en meng tot de mix een deegachtige textuur heeft.
 3. Kneed het deeg met je handen en leg het op een met bakpapier bedekte schaal. Neem een nieuw velletje bakpapier en leg dat op de bovenkant van het deeg. Rol het deeg met een deegrol open tot het een dikte van ± 1 cm heeft.
 4. Verwijder het bovenste bakpapier en bedek het deeg met een laagje van de meringue die je in het begin aan de kant zette. Leg het deeg daarna minstens een uur in de frigo.
 5. Haal het deeg uit de koelkast en snijd het in leuke vormen met een mes of uitsteekvormpjes. Wees creatief. Denk: sterren en diamantvormen. Om het deeg met de uitsteekvormpjes te snijden, heb je een kommetje warm water nodig. Dompel de vormpjes eerst in het water en herhaal dat tijdens het snijden een paar keer. Zo zal je koekje gemakkelijk uit het vormpje glijden.
 6. Bak de koekjes op een met bakpapier bedekte bakplaat 12 à 15 minuten op 180°C. Opgelet: laat de koekjes 30 minuten rusten voordat je ze van de bakplaat haalt.
 7. Verras je gasten met je mooie (en lekkere!) creaties.

Alle instructies vind je nog eens terug in onderstaand filmpje.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: