Home Lifestyle Food RECEPT: 5 cocktails met mescal voor zij die niet kunnen wachten tot...

RECEPT: 5 cocktails met mescal voor zij die niet kunnen wachten tot Cinco de Mayo

Of voor zij die het weekend alvast feestelijk willen inzetten! 🍹

© All Purpose Flour Child / By Gabriella

Op Cinco de Mayo herdenken Mexicanen de overwinning op het Franse leger tijdens de Slag bij Puebla op 5 mei 1862. Voor de rest van de wereld is deze Mexicaanse nationale feestdag vooral een excuus om in de tequila te vliegen. Al is het minder bekende mescal net zo lekker.

Tequila en mescal zijn allebei alcoholische dranken op basis van agave. Bij tequila wordt echter maar één bepaald type agave gebruikt (de blauwe agave), terwijl mescal gemaakt kan worden van meer dan 30 soorten agave.

Mescal proeft rokeriger en zoeter, maar is ook rijker van smaak dan tequila. Cinco de Mayo lijkt ons dan ook de ultieme gelegenheid om je aan deze 5 mescalcocktails te wagen.

1 / 5
Honey & Smoke
Watermelon Basil Mescal Margarita
Smoky + Spicy Mescal Paloma
Spooky Pomegranate Mescal Cocktail
Mango Mescal Breeze
Honey & Smoke
Honey & Smoke

Benodigdheden:

– 30 ml lopende honing

– 60 ml mescal

– 60 ml gemberbier

– sap van een halve limoen

– ijsblokjes

Recept:

1. Gooi de honing, de mescal en het limoensap samen in een cocktailshaker.

2. Schud gedurende 10 seconden.

3. Giet de mix in een glas met ijs en voeg er vervolgens het gemberbier aan toe.

4. Werk af met een schijfje limoen.

Optioneel: wrijf voor je aan de slag gaat een partje limoen over de rand van het glas en zet het glas omgekeerd in wat zout.

Recept via By Gabriella.

Watermelon Basil Mescal Margarita
Watermelon Basil Mescal Margarita

Benodigdheden (voor de cocktail):

– 4 à 6 basilicumblaadjes

– 30 ml vers limoensap

– 90 ml watermeloensap

– 60 ml mescal

– 3 kopjes met blokjes watermeloen

– ijsblokjes

Benodigdheden (voor de versiering):

– 3 kopjes met blokjes watermeloen

– 8 limoenpartjes

– 8 verse basilicumblaadjes

– satéstokjes

Recept:

1. Snijd of knip de satéstokjes kort zodat ze max. 2 cm boven je glas uitsteken.

2. Prik een blokje watermeloen, een limoenpartje en een blaadje basilicum op het satéstokje. Herhaal tot de stok vol is. Bewaar de satéstokjes voorlopig in de koelkast.

3. Gooi de drie kopjes met watermeloenblokjes in een blender en giet het sap vervolgens in de cocktailshaker. Een zeef kan hierbij handig zijn om stukjes watermeloen in je cocktail te vermijden.

4. Voeg de basilicumblaadjes, het limoensap, de mescal en enkele ijsblokjes toe en schud gedurende 10 seconden.

5. Serveer in een glas – al dan niet met gezouten rand – en de satéstokjes.

Recept via Domesticate Me.

Smoky + Spicy Mescal Paloma
Smoky + Spicy Mescal Paloma

Benodigdheden (voor de cocktail):

– 60 ml mescal

– 60 ml pompelmoessap

– 30 ml limoensap

– 30 ml suikerwater

– bruiswater

– ijsblokjes

– limoen- en pompelmoesschijfjes ter versiering

Benodigdheden (voor het suikerwater):

– 1 kopje suiker

– 1 kopje water

Benodigdheden (voor het chilizout):

– 2 tl zout

– limoenzeste van een halve limoen

– chilipoeder

Recept:

1. Maak het suikerwater door in een kleine pan het water en de suiker te koken tot de suiker is opgelost. Laat het suikerwater volledig afkoelen voor je het toevoegt aan de cocktail.

2. Gooi het zout, de limoenzeste en het chilipoeder samen op een bord. Ga met een limoenpartje over de rand van je glas en zet het omgekeerd in de zoutmix.

3. Vul een cocktailshaker met ijsblokjes, de mescal, het suikerwater en het pompelmoes- en limoensap. Schud gedurende 10 seconden tot de shaker koud is.

4. Giet de inhoud van de cocktailshaker in een glas en voeg er bruiswater en ijsblokjes aan toe. Werk af met limoen- en pompelmoesschijfjes.

Recept via All Purpose Flour Child.

Spooky Pomegranate Mescal Cocktail
Spooky Pomegranate Mescal Cocktail

Benodigdheden:

– 60 ml mescal

– 45 ml Amaro Lucano (Italiaanse likeur)

– 60 ml granaatappelsap

– 45 ml porto

– 15 ml agave

– ijsblokjes

– takjes rozemarijn

Recept:

1. Giet de mescal, amaro lucano, porto, agave en het granaatappelsap samen in een cocktailshaker met ijsblokjes. Schud tot de shaker koud aanvoelt.

2. Vul je glas met de mix en werk de cocktail af met de rozemarijntakjes. Voor een extra rokerig effect kan je de takjes eerst even bewerken met een kleine keukenbrander.

Optioneel: wrijf voor je aan de slag gaat een partje limoen over de rand van het glas en zet het glas omgekeerd in wat bruine rietsuiker.

Recept via Cake N Knife.

Mango Mescal Breeze
Mango Mescal Breeze

Benodigdheden:

– zout

– 25 ml mangosap

– sap van een halve citroen

– sap van een halve limoen

– 60 ml mescal

– chilipoeder

– bruiswater

Recept:

1. Vul een bord met zout. Ga met een limoenpartje over de rand van je glas en zet het omgekeerd op het bord.

2. Mix het mango-, citroen- en limoensap samen met de mescal en het chilipoeder in een cocktailshaker en vul ‘m met ijs. Schud tot de shaker koud aanvoelt en giet de mix vervolgens in je glas.

3. Voeg bruiswater toe en serveer met een limoenpartje.

Recept via Half Baked Harvest.

Nog meer cocktailrecepten om het weekend goed mee in te zetten: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.