Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Welke maak jij?

RECEPTEN: 6 verfrissende cocktails met rum om dat zomergevoel vast te houden

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online


Rum is een echte klassieker als het op onze favo cocktails aankomt. Wil jij die fles weleens voor een andere cocktail gebruiken dan die traditionele mojito of rum-cola? Probeer dit weekend (of vanavond!) dan eens een van deze verfrissende cocktailreceptjes. Makkelijk, zomers en o zo lekker!


Het allerleukste aan deze receptjes? De meeste heb je zo in elkaar geflanst! Cocktailbekertje erbij, ingrediënten erin en shaken maar. Of gewoon met een lepeltje, dat kan ook.

Spiced Mule

Spiced Mule

Spiced Mule

50 ml Bacardí spiced rum

100 ml gemberbier

2 scheutjes angostura bitters

schijfje limoen om te garneren

Punch met ananas en gemberbier

Punch met ananas en gemberbier

Punch met ananas en gemberbier

(voor 4 personen)

120 ml ananassap

60 ml sinaasappelsap

60 ml rum

40 ml limoensap

500 ml gemberbier

schijfje ananas en vers takje munt om te garneren

Spiced n stormy

Spiced n stormy

Spiced n stormy

50 ml Bacardí spiced rum

25 ml limoensap

10 ml suikersiroop

gemberbier

2 scheutjes angostura bitters

schijfje limoen om te garneren

Slushy met rum, banaan en kokosnoot

Slushy met rum, banaan en kokosnoot

Slushy met rum, banaan en kokosnoot

sap van een halve limoen

250 ml kokosmelk

2 eetlepels agavesiroop

80 ml rum

een glas ijsblokjes

ananas en kokosschilfers om te garneren

Blenden maar! 

Tropische rumcocktail met aardbeien en hibiscus

Tropische rumcocktail met aardbeien en hibiscus

Tropische rumcocktail met aardbeien en hibiscus

2 eetlepels gedroogde hibiscusbloemen

1 koffielepeltje honing

8 verse muntblaadjes

een halve limoen

wat mango-, ananas, of passievruchtensap

60 ml kokoswater

60 ml rum

bruiswater om af te toppen

2 aardbeien en wat verse munt om te garneren

Kook de hibiscusbloemen in het kokoswater met de honing. Zeef het mengsel en shake het samen met de overige ingrediënten, top af met bruiswater en garneer.

Spiced n sour

Spiced n sour

Spiced n sour

50 ml Bacardí spiced rum

sap van halve citroen

10 ml suikersiroop met kaneelsmaak

kaneel, steranijs en kruidnagel

eiwit en schijfje limoen om te garneren

Foto’s: © Getty & Bacardi


Meer cocktails:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '