Home Lifestyle KIJKTIP: 7 van de sappigste realityshows op Netflix

KIJKTIP: 7 van de sappigste realityshows op Netflix

Verstand op nul en bingen maar!

© Netflix

Toegegeven, we zijn allemaal wel een beetje uit op een portie drama, en al zeker als die drama ons diep vanbinnen aan het lachen kan brengen. Heb jij al jouw favoriete series op Netflix intussen gebingewatched en ben je op zoek naar een nieuwe reeks waarvoor je verstand heel even op nul mag staan? Dan moet je deze sappige realityshows misschien wel een kans geven.

1 / 7
Love Is Blind
The Circle
Dating Around
Back with the Ex
RuPaul’s Drag Race
Three Wives, One Husband
Yummy Mummies
Love Is Blind
Love Is Blind

Verschillende single mannen en vrouwen voeren lange gesprekken met hun potentiële matches en als ze een band voelen, verloven ze zich. Pas daarna mogen ze elkaar voor de allereerste keer ontmoeten. Op die manier probeert Netflix aan te tonen dat liefde wel degelijk (of juist niet?) blind is. Terwijl de koppels hun trouwdag plannen, kunnen ze aan den lijve ondervinden of die emotionele connectie zich ook vertaalt in een fysieke aantrekkingskracht. Of ze uiteindelijk hun jawoord zullen geven, krijgen we pas in de laatste afleveringen te zien.

Momenteel staat er één seizoen van ‘Love Is Blind’ op Netflix, maar er staan nog zeker twee nieuwe seizoenen op de planning.

The Circle
The Circle

Het sociale experiment ‘The Circle’ is een verslavend stukje televisie dat bij veel kijkers lijkt aan te slaan en iets wegheeft van ‘Big Brother’. Het concept is simpel: 8 deelnemers worden in aparte hotelkamers geplaatst en moeten vanuit die kamers via een televisiescherm met de andere deelnemers chatten en allerlei opdrachten uitvoeren. De kandidaten kiezen volledig zelf of ze het spel eerlijk spelen of als catfish aan het werk gaan. Elke aflevering wordt er één kandidaat weggestemd. De winnaar, en dus ook populairste speler, krijgt eeuwige roem én wint een geldbedrag van maar liefst 100.000 dollar.

Je kan het eerste seizoen van ‘The Circle’ op Netflix bekijken. Ook van ‘The Circle’ komen nog zeker twee nieuwe seizoenen.

Dating Around
Dating Around

De datingshow ‘Dating Around’ heeft veel weg van de klassieke datingprogramma’s, maar Netflix zou natuurlijk Netflix niet zijn als het zich niet wil onderscheiden van de rest. In het programma gaan de deelnemers met vijf potentiële partners op blind date. Daarna kiezen ze één persoon met wie ze een klik hebben en op een tweede off-screendate willen. De makers kiezen er bewust voor om de dates op te splitsen in verschillende onderdelen: de eerste kennismaking, het kiezen van de maaltijd en het toosten op een goed verloop van de date. Eerst krijg je alle kennismakingsscènes van een single met zijn vijf verschillende dates te zien. Daarna zie je de vijf scènes waarin ze samen het menu bekijken. En zo gaat het programma door tot ze afscheid nemen. Spoiler alert: de openingszinnen blijven niet altijd even origineel.

Het volledige eerste seizoen van ‘Dating Around’ staat op Netflix en telt 6 aflevering.

Back with the Ex
Back with the Ex

Een nieuwe relatie beginnen met je ex? Daar zeggen wij resoluut neen tegen, maar daar is niet iedereen het mee eens. In de Netflixshow ‘Back with the Ex’ krijgen vier singles de kans om een oude liefde op te zoeken en hun relatie een tweede kans te geven en nieuw leven in te blazen. Ze gaan samen meermaals op date, leren weer samenwonen en proberen hun oude gewoontes weer op te pikken. Zal het hun dit keer wel lukken of is hun relatie gedoemd om te falen?

Het eerste seizoen van ‘Back with the Ex’ telt 7 afleveringen en staat op Netflix.

RuPaul’s Drag Race
RuPaul’s Drag Race

‘s Werelds bekendste drag queen RuPaul gaat in zijn programma ‘RuPaul’s Drag Race’ op zoek naar andere mannelijke diva’s die het willen maken in het dragwereldje. Tijdens zijn talentenjacht stelt hij de kandidaten op de proef en kiest hij, samen met enkele andere bekende juryleden, elk seizoen één winnaar uit. Die winnaar blinkt uit in playbacken, creativiteit, choreografie, humor en make-up. Stoom je klaar voor een stevige portie catfights, meningsverschillen, maar ook voor heel veel gelach, gehuil en pakkende getuigenissen.

Er staan momenteel 11 seizoenen van RuPaul’s Drag Race op Netflix.

Three Wives, One Husband
Three Wives, One Husband

De naam van de serie ‘Three Wives, One Husband’ verklapt het al: de serie zoomt in op polyamorie. De filmploeg reist af naar Rockland Ranch in Utah waar maar liefst 14 verschillende polygame mormoonse families wonen. We krijgen een kijkje in vier verschillende huishoudens, waaronder dat van Enoch. Hij is getrouwd met twee vrouwen én heeft, terwijl baby nummer 17 op komst is, een derde vrouw op het oog. Van een verrijkende realityshow gesproken.

Het eerste seizoen van ‘Three Wives, One Husband’ telt vier afleveringen en staat op Netflix.

Yummy Mummies
Yummy Mummies

Het Australische programma ‘Yummy Mummies’ zet rijke aanstaande mama’s in de spotlights. Ze ondersteunen elkaar tijdens de uitdagingen die hen te wachten staan en bereiden zich met een heleboel drama, traantjes en geruzie voor op de grote dag…

De eerste twee seizoenen van ‘Yummy Mummies’ zijn te bekijken op Netflix.

Meer series: