Home Lifestyle Jonge ondernemers lanceren met Puzzle in a Bag een ludieke puzzel over...

Jonge ondernemers lanceren met Puzzle in a Bag een ludieke puzzel over 2020

In de toekomst zal je op de webshop nog meer originele puzzels kunnen terugvinden.

Puzzle in a Bag
© Puzzle in a Bag

Lezen, wandelen, bananenbroden bakken en puzzelen. Tijdens de lockdown hebben heel wat mensen een nieuwe hobby opgepikt en voor de puzzelliefhebbers onder ons hebben we goed nieuws. Het Gentse digitale bureau dear digital komt nu met een webshop met allemaal originele puzzels. Enter: Puzzle in a Bag.

Heb jij de afgelopen maanden ontelbaar veel verschillende puzzels gemaakt en kan je het ondertussen al een kleine verslaving noemen? Dan is Puzzle in a Bag, een initiatief van enkele ondernemers, echt iets voor jou. Dimitri Devroe en Niels Desot kwamen na de puzzelgekte van de eerste lockdown met het idee om een eigen puzzel te maken. ‘De vraag naar puzzels ontploft, maar de meeste exemplaren op de markt zijn een beetje saai en wat oubollig. Wij slaan de brug tussen jonge designers en een nieuwe generatie puzzelfans’, aldus de oprichters in een persbericht.

Puzzle in a Bag

Alleen zochten ze nog iemand om deze puzzel te ontwerpen, maar gelukkig kwamen ze al snel bij designer Lars Dombrecht terecht. Zelf werkt Lars voltijds als portier bij een zuivelbedrijf, maar nu heeft hij in samenwerking met Dimitri en Niels op twee maanden tijd een volledige puzzel ontworpen. Het resultaat? Een satirische puzzel over het jaar 2020. Denk bijvoorbeeld maar aan lockdownfeestjes, de hysterie rond wc-papier en verpleegsters die op de troon zitten die ze verdienen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Hun eerste puzzel kreeg alvast de toepasselijke naam ‘Dear 2020, thanks for nothing’ en hun creatie is meteen ook een groot succes. Zo vlogen er op amper drie weken tijd al 1.000 puzzels de deur uit. Deze zit trouwens niet in een klassieke kartonnen doos, maar wel in een 100 % composteerbare zak. Ideaal voor wie op zoek is naar een origineel en lokaal eindejaarsgeschenk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Voorlopig kan je op de webshop van Puzzle in a Bag nog maar één puzzel terugvinden, maar hier zal de komende weken en maanden verandering in komen. ‘Nu we weer massaal in ons kot zitten, is er opnieuw veel vraag naar puzzels. Tegelijkertijd zien we rondom ons ongelooflijk veel getalenteerde designers die in crisistijden nog moeilijker dan voordien aan de bak komen. Met onze webshop willen we jonge designers als Lars een platform geven om hun ontwerpen aan een groot publiek te tonen en te verkopen’, aldus Niels Desot van dear digital.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.