Home Lifestyle Pukkelpop gaat door, zonder social distancing of mondmaskers: ‘Je zal elkaar mogen...

Pukkelpop gaat door, zonder social distancing of mondmaskers: ‘Je zal elkaar mogen knuffelen’

Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine hoopt zelfs de normale 66.000 bezoekers per dag te kunnen toelaten op zijn festival.

Het leek er even op dat de zomer van 2021 even festivalloos zou worden als die van vorig jaar, maar nee hoor. Pukkelpop 2021 gaat gewoon door! ‘We zijn ontzettend dankbaar en blij’, laat de organisatie weten.

Pukkelpop-baas Chokri Mahassine gaf na de beslissing van het Overlegcomité over de festivals meer uitleg bij Studio Brussel. ‘We gaan Pukkelpop organiseren zoals we het altijd gekend hebben, al zullen er natuurlijk wel wat wijzigingen zijn’, geeft hij aan. Zo zal elke bezoeker moeten aantonen dat die gevaccineerd is of negatief getest heeft op corona (met een PCR-test). Dat werd beslist door het Overlegcomité en geldt voor alle grotere evenementen in augustus. Maar eens die veiligheidsprocedure achter de rug is, zou je in een min of meer normale festivalwereld moeten komen. ‘Het zal zonder social distance en zonder mondkapje zijn’, verduidelijkt Chokri. ‘Het moet niet zittend, je mag rondlopen, je mag elkaar knuffelen.’ Klinkt dat niet hemels?

Het is onze grootste ambitie om van Pukkelpop de veiligste plaats voor jongeren te maken.

‘Het is onze grootste ambitie om van Pukkelpop de veiligste plaats voor jongeren te maken’, voegt Chokri toe. ‘Laten zien dat het wel degelijk kan. Wij zijn professionals, we weten waarmee we bezig zijn. We zijn nog nooit zo klaar geweest om deze uitdaging – een van de grootste uit ons bestaan – aan te gaan.’ Het festival vindt dit jaar plaats van 19 tot 22 augustus. Hou de social media van Pukkelpop in de gaten om te weten wanneer je een ticketje kan scoren!

Lees ook: