https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Pukkelpop 2021 gaat niet door

Pukkelpop 2021 gaat niet door

'Ons hart bloedt, vooral voor de jongeren.'

pukkelpop
© Belga

Pukkelpop 2021 gaat dan toch niet door. Nadat donderdag de werkzaamheden op het festivalterrein en de ticketverkoop werden stilgelegd, is de kogel nu door de kerk. Met de veranderde maatregelen in verband met testing is het volgens de organisatie niet haalbaar om het festival vlot te laten verlopen.

Met pijn in het hart heeft de Pukkelpop-organisatie de stekker uit de editie van 2021 getrokken. Aan de basis van die beslissing liggen de coronamaatregelen die het Overlegcomité enkele dagen geleden goedkeurde. Aanvankelijk zou een afgenomen PCR-test 72 uur geldig zijn, maar een maand voor de aanvang van het festival werd dit teruggebracht tot 48 uur. Ook zou een sneltest niet meer geldig zijn. Die maatregel werd dan toch weer aangepast, maar zo’n antigeentest zou maar 24u geldig zijn. Dat betekent dat heel veel festivalgangers meermaals getest zouden moeten worden. Volgens Pukkelpop is het onmogelijk om een testing van die grootte te organiseren op het terrein, dus gaat het festival niet door.

‘Ons hart bloedt, vooral voor de jongeren. We gunden het hen zó hard, maar het is niet anders’, schrijft de organisatie. Pukkelpoppers die een ticket hebben gekocht zullen voor 8 augustus via e-mail worden gecontacteerd. Zij krijgen de keuze tussen een terugbetaling van hun ticket of een automatische overzetting naar de editie van 2022.