Home Lifestyle Body Psychologe Gudrun Hespel maakt van zelfliefde haar missie: ‘Self-love begint in je...

Psychologe Gudrun Hespel maakt van zelfliefde haar missie: ‘Self-love begint in je hoofd en niet in de spiegel’

'Elk lichaam is anders. Waarom zouden we dan iedereen in dezelfde maat proberen te proppen? Je steekt toch ook niemand met schoenmaat 40 in een maat 36?'

gudrun hespel
© yukographer

Gudrun Hespel (29) worstelde acht jaar lang met verschillende eetstoornissen. Ze staat nu sterker dan ooit in haar schoenen en leert anderen als psychologe en personal trainer om zichzelf (opnieuw) graag te zien. ‘Self-love begint in je hoofd’, aldus Gudrun.

Gudrun Hespel heeft een hekel aan diëten, ze verafschuwt de woorden cheat day en body goals, ze houdt van pizza en wijn, maar ook van sporten en haar Instagrampagina @gudrunhespel is een ware boost voor ieders zelfvertrouwen. De psychologe en personal trainer schreef het boek ‘The Fittest You’ waarin ze je op weg helpt naar een positieve mindset en een beter zelfbeeld en dat in een energiek lichaam. Wij vroegen haar onder andere wat self-love precies voor haar betekent, hoe ze leerde glimlachen naar zichzelf in de spiegel, waarom onze relatie met eten zo verstoord is en wat er moet veranderen in onze maatschappij om onszelf te leren aanvaarden zoals we zijn.

Wie jou volgt op Instagram wordt dagelijks overstelpt met boodschappen die self-love aanmoedigen. Wat betekent self-love voor jou?

‘Jezelf graag zien, ongeacht hoe je eruitziet en wat je doet. Voor mij is het een intern gevoel van acceptatie voor wie je bent, waardoor externe omstandigheden geen invloed meer hebben op hoe je jezelf gaat bekijken.’

Kijk jij dan elke dag met een glimlach naar jezelf in de spiegel?

Wil je verder lezen?
Meld je dan aan of maak hieronder gratis een profiel aan. Zo krijg je toegang tot al onze verhalen. Veel leesplezier!
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut
& lees alle artikels van Flair!