Home Lifestyle YES: er is een prequel van ‘The 100’ in de maak

YES: er is een prequel van ‘The 100’ in de maak

Deze zou 97 jaar voor het originele verhaal plaatsvinden.

the 100
© Getty

In augustus kregen we te horen dat ‘The 100’ stopt na zeven seizoenen, maar voor fans van de serie hebben we nu toch nog goed nieuws. Er zou een prequel van de reeks komen en deze wordt ontwikkeld door dezelfde producer namelijk Jason Rothenberg. Oef!

In 2020 komt ‘The 100’ na zeven seizoenen en exact 100 afleveringen aan zijn einde. Een mooi moment om het verhaal af te sluiten, maar fans van de serie waren allesbehalve gelukkig met de aankondiging. Gelukkig verzachten ze de pijn een beetje bij The CW, want er zou een prequel in de maak zijn.

97 jaar voor het originele verhaal

Het is Jason Rothenberg, de producer van ‘The 100’, die ook de prequel voor zijn rekening zal nemen. Hiervoor krijgt hij de hulp van Leslie Morgenstein Gina Girolamo. Verder slaan ook Alloy Entertainment, Warner Bros. en CBS Television Studios de handen in elkaar om het project te realiseren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Rothenberg, die het nieuws lijkt te bevestigen op Twitter, wil al enkele jaren werk maken van een prequel. In 2016 maakte hij voor het eerst bekend dat hij aan het project bezig was en in recente interviews gaf hij toe dat hij het script al aan het schrijven was.. Wanneer de prequel er juist komt, is voorlopig nog niet geweten, maar er zou al een eerste aanzet worden gegeven in het zevende en laatste seizoen van ‘The 100’.

Deze zal 97 jaar voor het origineel plaatsvinden en begint – hoe kan het ook anders? – met het einde van de wereld. Opnieuw zorgt een kernramp ervoor dat bijna alle mensen op aarde uitsterven, maar met een beetje geluk weet er toch een groepje te overleven. Zij moeten nu een manier vinden om te overleven in een wereld die allesbehalve veilig is. Klinkt bekend in de oren, toch?

Lees ook: