Home Lifestyle Food MUST TASTE: Pizza Hut zet tijdelijk veganistische pizza op de menukaart

MUST TASTE: Pizza Hut zet tijdelijk veganistische pizza op de menukaart

The Beyond Pizza met het sublieme Beyond Meat als topping is gericht op veganisten én hardcore vleesliefhebbers.

pizza hut plantaardige pizza
© Pizza Hut

Pizza lovers en veganisten, unite! Pizza Hut en Beyond Meat lanceren morgen namelijk een gloednieuwe overheerlijke pizza die volledig plantaardig is en niet alleen bij de veganisten, maar ook bij de hardcore vleesliefhebbers in de smaak zal vallen.

Feest voor alle pizzafans, want de menukaart van Pizza Hut wordt uitgebreid met een overheerlijk specialleke dat iedereen, van vegetariërs over veganisten tot carnivoren, zal doen watertanden. Samen met Beyond Meat lanceert de pizzaketen de gloednieuwe The Beyond Pizza, een volledig plantaardige pizza waarmee Pizza Hut zowel veganisten als vleesliefhebbers wil verrassen én zijn milieu-impact wil verlagen.

Beyond Burger

‘Ons doel is om plantaardig vlees toegankelijker te maken en we zijn er trots op dat we dit doel in België kunnen bereiken door onze samenwerking met Pizza Hut’, aldus Bram Meijer, EMEA Regional Marketing Director van Beyond Meat. De bekende plant-based Beyond Burger vind je voortaan dus niet meer alleen tussen een hamburgerbroodje, maar ook – in stukjes weliswaar – op je pizza! Die burger is ontworpen om de heerlijke smaak en sappige textuur van dierlijk vlees te leveren, maar is gemaakt van plantaardige ingrediënten zonder soja, gluten, genetisch gemodificeerde organismen en cholesterol.

Allemaal goed en wel, maar wat ligt er naast die plantaardige topping nog allemaal op de pizza? Kruidige tomatensaus, vegan kaas met mozzarellasmaak van Violife, kastanjechampignons, rode uisnippers, peterselie en crushed black pepper. Een hemelse combo als je ‘t ons vraagt! Opgelet: kies je voor het pizzadaag mét de befaamde Cheesy Crust, dan is de pizza niet meer volledig vegan.

© PIzza Hut

The Beyond Pizza is vanaf morgen, 13 oktober, verkrijgbaar bij alle Pizza Hut-restaurants in België, en zal tijdelijk op het menu staan tot en met 7 december. Meer info over de plantaardige pizza vind je op de website van Pizza Hut.

Nog meer lekkers: