Home Lifestyle Food Cécémel brengt lactosevrije chocolademelk op de markt

Cécémel brengt lactosevrije chocolademelk op de markt

De perfecte timing nu de herfst in ons land is!

cécémel
© nica via unsplash & cécémel

Bij deze temperaturen ruilen we onze gin-tonic maar al te graag in voor een warme chocolademelk. Een van onze favorietjes is sowieso Cécémel en het merk lanceerde nu ook een lactosevrije variant van zijn bekende drankje.

Als je naar buiten kijkt, kan je er niet meer om heen: de zomer heeft ons Belgenlandje verlaten en het is officieel herfst. Dat betekent dat we voortaan in plaats van in een luchtig kleedje een gin-tonic te drinken op terras, nu toch kiezen voor een cosy pull en een warme chocolademelk terwijl we iets dichter onder die warmtebrander kruipen. Een van onze favoriete merken van chocolademelk blijft natuurlijk Cécémel. Het merk brengt nu een nieuwe variant van zijn populaire drankje op de markt en daar gaan alle mensen die lactose-intolerant zijn enorm blij mee zijn!

Dezelfde unieke smaak

Het is namelijk een lactosevrije chocolademelk. Zoals de slogan al zegt ‘de enige echte’ zal ook deze versie dezelfde unieke en herkenbare smaak hebben zoals de originele. In België lijdt ongeveer een op de vijf mensen aan deze aandoening, en dat aantal neemt steeds toe. In de dunne darm zit te weinig lactase waardoor de lactose die in melkproducten zit niet voldoende kan afgebroken worden, waardoor het onverteerd in de dikke darm terechtkomt. Dat brengt onaangename symptomen met zich mee. Dat is nu voorgoed verleden tijd, want met deze chocolademelk kan iedereen zonder zorgen genieten van een warm kopje!

‘Net als alle andere Cécémel-producten heeft de nieuwe lactosevrije variant een Nutri-score B’, aldus Cécémel in het persbericht. ‘Deze variant biedt iedereen die moeite heeft met het verteren van melk de mogelijkheid om te genieten van alle voordelen van melk, zoals calcium en vitamines B, evenals de smaak van de “enige echte”.’ Je kan deze lactosevrije Cécémel vinden in de zuivelafdeling van je supermarkt. Een brik van 1 liter kost 2,29 euro.

Nog meer lekkers: