Home Lifestyle Hotspots HOTSPOT: Pici, pastawalhalla in een van de mooiste buurten van Antwerpen

HOTSPOT: Pici, pastawalhalla in een van de mooiste buurten van Antwerpen

Dinner date vanavond?

Pici
© Senne Van der Ven

Goed nieuws voor liefhebbers van de Italiaanse keuken – eerlijk, wie niet? – want Antwerpen is een waar pastawalhalla rijker. Pici opende enkele maanden geleden de deuren op de hippe Dageraadplaats en wij gingen proeven!

Verse pasta, beter wordt het niet, toch? Het gloednieuwe pastarestaurant Pici op de Antwerpse Dageraadplaats gaat terug naar de essentie van de Italiaanse keuken en kiest daarvoor voor kraakverse producten. De menukaart blijft dan ook behoorlijk beperkt, maar daarom niet minder lekker (en ideaal voor slechte kiezers 🙋). Denk als antipasti maar aan bruschetta’s of verse mozzarella, of voor het hoofdgerecht aan een traditionele pappardele al ragu, een pici (een pastavariant die doet denken aan dikke spaghettislierten) cacio e pepe of een overheerlijke lasagne bolognese.

Pasta of pizza?

Afsluiten doe je met een authentieke tiramisu of panna cotta, vergezeld van een limoncello of een Italiaanse ristretto. Extra leuk: als je wil, kan je de chefs zelf aan het werk zien in de open keuken in het midden van het restaurant. Pici is trouwens van dezelfde gezichten als het Italiaanse pizzaparadijs Standard, op de PAKT-site, waar ze kraakverse zuurdesempizza’s serveren. Vanavond pasta, morgen pizza?

1 / 5
Restaurant binnen
Antipasti
Kraakverse pasta
Pappardele al ragu
Gevel
Restaurant binnen
Restaurant binnen

Antipasti
Antipasti

Kraakverse pasta
Kraakverse pasta

Pappardele al ragu
Pappardele al ragu

Gevel
Gevel

Pici – praktisch

Dageraadplaats 13, Antwerpen
Website

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.