Home Body & Mind BEWEZEN: van deze Italiaanse gewoonte word je slanker

BEWEZEN: van deze Italiaanse gewoonte word je slanker

En het is helaas niet 'pizza eten'.

Shutterstock
Als je de komende maanden gemakkelijk een paar kilootjes wil verliezen – of je strakke body na onze 'Fit & Gezond'-challenge wil behouden – neem je best een voorbeeld aan de Italianen. Inderdaad: de pasta- en pizzaliefhebbers.

De Italianen hebben namelijk een gewoonte die volgens onderzoek wel eens hét geheim zou kunnen zijn van een betere conditie en een slanker lichaam: 'passeggiata'. Wat in feite niet meer betekent dan ‘korte wandeling’.

De passeggiata is een wandeling zonder al te veel poespas. Je hoeft er geen nordic walkingstokken of neonkleurige leggings voor uit de kast te toveren. Gewoon na elke maaltijd een rondje wandelen, keuvelend met je tafelgenoten of simpelweg genietend van het zonnetje. Langer dan een kwartiertje hoeft het niet te duren. Ideaal dus om even een frisse neus te halen!

Metabolisme

Drie keer per dag zo’n vijftien minuten wandelen zou zorgen voor een stabielere bloedsuikerspiegel (bye bye, cravings) en een verlaging van je stressniveau. Bovendien zou een frisse wandeling na het avondeten ervoor zorgen dat je makkelijker in slaap valt en dat je metabolisme bijna ongemerkt een boost krijgt. Verwacht geen keihard sixpack of rondere billen, maar wel een fit en gezond lichaam – zonder een druppel zweet. Handig!

Pizza

via GIPHY

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.