Home Lifestyle Zanger van Pentatonix gaat viraal met geweldig mondmaskerlied

Zanger van Pentatonix gaat viraal met geweldig mondmaskerlied

mondmasker
© Instagram @scotthoying/ Getty

Scott Hoying, zanger van de wereldberoemde a-capellagroep Pentatonix, verzamelt momenteel miljoenen views met een zelfgeschreven lied dat aanspoort om een mondmasker te dragen.

Bij ons houdt het overgrote deel van de bevolking zich zonder morren aan de mondmaskerregel, maar in de Verenigde Staten is dat helemaal anders. Daar heeft het dragen van een masker een politieke bijklank gekregen: linkse Amerikanen zijn voor, rechts is tegen. Dagelijks verschijnen er video’s op het internet van zogenaamde ‘Karens’ en ‘Kevins’ – hysterische, conservatieve en vaak racistische mensen – die beweren dat zij een vrijstelling van hun dokter hebben omwille van ademproblemen of dat iemand verplichten tot het dragen van een mondmasker een inbreuk op de mensenrechten is.

Wearing a mask is cool

Scott Hoying, die je kan kennen van de groep Pentatonix, besloot een lied met bijhorende videoclip te maken dat zijn medeburgers oproept om gewoon dat verdomde masker te dragen. Het resultaat is geweldig. Dat vinden ook celebs zoals Sarah Hyland, Sophia Bush en Lena Dunham, die onder de video op Instagram reageerden of ‘m deelden op hun profiel. Op TikTok werd de clip ondertussen meer dan 2,5 miljoen keer bekeken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: