Home Lifestyle Body Hoofdpijn na het lopen? Dit zijn 3 mogelijke oorzaken

Hoofdpijn na het lopen? Dit zijn 3 mogelijke oorzaken

+ tips om het te voorkomen.

lopen
© Andrea Piacquadio via Pexels

Merk jij dat je de laatste tijd regelmatig hoofdpijn hebt na het lopen? Heel vervelend, maar helaas komt dit vervelende kwaaltje regelmatig voor en al zeker als het buiten redelijk warm is. Gelukkig kan je wel proberen om het te voorkomen en dat kan al met enkele makkelijke tips.

Oorzaak 1: je hebt te weinig water gedronken

Hoofdpijn na het lopen kan voorkomen als je te weinig water drinkt. Zorg er dus voor dat je zowel voor als na je training voldoende vloeistoffen binnenkrijgt. Loop je langer dan 90 minuten? Dan kan je eventueel afwisselen met een sportdrank die elektrolyten bevat. Deze zorgen er namelijk voor dat je lichaam het water sneller gaat opnemen. Merk je dat je urine bovendien redelijk donker is na het lopen? Dan heb je niet voldoende water gedronken en kan je best nog wat extra hydrateren.

Oorzaak 2: de zon is de grote boosdoener

Fel zonlicht tijdens het lopen, kan bij veel mensen hoofdpijn veroorzaken. Nu kan je de zon niet eventjes aan- en uitzetten, maar je kan wel je voorzorgsmaatregelen nemen. Ga bijvoorbeeld eerder lopen in de voormiddag of in de vroege avond. Dan is de zon net iets minder sterk. Nog een optie is om je route aan te passen aan het weer. Is het echt heel warm en wil je toch graag eventjes gaan lopen? Kies dan een parcours uit waar veel schaduw is zoals bijvoorbeeld in een park of een bos. Last but not least kunnen ook enkele accessoires helpen. Denk maar aan een speciale zonnebril of een petje.

Oorzaak 3: je hebt last van inspanningshoofdpijn

Als je gaat lopen tijdens de hitte kan je nadien last krijgen van inspanningshoofdpijn. Deze kan je herkennen aan de kloppende pijn aan weerskanten van je voorhoofd. Ook deze vorm van hoofdpijn kan je vermijden door niet te gaan lopen tijdens het warmste moment van de dag en door voldoende te drinken. Wat kan helpen om de pijn een beetje te verlichten, is door te stretchen na het lopen. Focus je hierbij vooral op je armen, je schouders én je nek. Bij voorkeur doe je deze oefeningen ook in de schaduw.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.