Home Lifestyle Body Last van blaren na het lopen? Zo kan je deze pijnlijke kwaaltjes...

Last van blaren na het lopen? Zo kan je deze pijnlijke kwaaltjes vermijden

Flair to the rescue!

blaren
© Getty

Merk je dat je tijdens het lopen snel last krijgt van blaren? Dan kan je vast wel een paar tips gebruiken om deze pijnlijke kwaaltjes te voorkomen. Eens je een blaar hebt, kan je wellicht een paar dagen niet sporten en net nu het zo’n mooi weer is, willen we dat natuurlijk vermijden.

Het is niet abnormaal dat je na het lopen last hebt van één of meerdere blaren. Vaak ontstaan ze door de wrijving tussen je huid en je sokken of schoenen. Door warmte of vocht wordt dit effect vaak erger. Daarnaast kunnen blaren ook ontstaan als je plots sneller loopt of als je niet aangepaste schoenen draagt.

Hoe kan je blaren nu vermijden? Eerst en vooral is het belangrijk dat je schoenen de juiste maat zijn. Lijkt vanzelfsprekend, maar het is best mogelijk dat je op vlak van loopschoenen een half maatje groter nodig hebt. Als je vaak blaren krijgt op je tenen dan is dit een teken dat je schoenen te klein zijn. Als je merkt dat bepaalde zones van je voet gevoeliger zijn, breng hier dan wat babypoeder of talkpoeder aan. Als resultaat zal je minder snel zweten waardoor er op zijn beurt minder wrijving is tussen je voeten en je sokken of schoenen.

Wissel af en toe van schoenen

Als je net nieuwe loopschoenen gekocht hebt, draag je ze best eerst een paar keer overdag voor je aantrekt om er effectief mee te gaan lopen. Je voeten hebben namelijk even nodig om te wennen aan een nieuw paar schoenen. Het is zeker ook geen slecht idee om een tweede paar aan te schaffen. Zo kan je af en toe een keertje wisselen en krijgen gevoelige plekjes de kans om sneller te herstellen.

Je denkt er misschien niet al te veel over na, maar ook je sokken zijn van belang als je gaat lopen. Zo is het belangrijk dat je kousen zeker niet te groot of te dik zijn. Anders ontstaat er net extra wrijving. Ook de stof is van belang. Synthetische stoffen gaan je voeten droog houden waardoor er minder snel blaren zullen ontstaan.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.