Home Lifestyle COOL: dankzij Ontourage kan je deze zomer feesten op unieke locaties

COOL: dankzij Ontourage kan je deze zomer feesten op unieke locaties

De eerste (uitverkochte) editie ging gisteren door op de top van de Sint-Romboutstoren in Mechelen.

© Jernej Graj via Unsplash

Dansen bovenop de Sint-Romboutstoren terwijl je van een spectaculair uitzicht geniet? Het lijkt onmogelijk maar voor zo’n honderdtal mensen was het gisteren de realiteit. Wie het feestje gisteren gemist heeft, hoeft bovendien niet te treuren, want dankzij Ontourage kan je de komende maanden feesten op enkele unieke locaties.

Ontourage is een initiatief dat tot stand is gekomen dankzij dj Nico Morano en CityCubes, een bureau gespecialiseerd in pop-upevenementen. Nico organiseert al een tijdje feestjes op unieke locaties, maar om zijn concept naar the next level te tillen, heeft hij besloten om samen te werken met CityCubes.

Zo werd er gekozen om te draaien op locaties die de titel van erfgoed gekregen hebben. Het is namelijk moeilijk om jongeren naar dergelijke plaatsen te lokken en daarom hebben ze bij de organisatie een shortlist opgesteld.

Ontourage

Een eerste feestje ging gisteren door bovenop de Sint-Romboutstoren van Mechelen en het event was meteen een schot in de roos. Morano die afkomstig is uit deze buurt was alvast enthousiast over de locatie. ‘Het is de eerste locatie in een reeks, één waar ik erg naar uitkeek. Ik draai vanavond op een iconische plek in mijn thuisstad’, zei hij tegen Het Laatste Nieuws.

View this post on Instagram

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 🌅 𝐎𝐍𝐓𝐎𝐔𝐑𝐀𝐆𝐄 – St-Rombouts Tower ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ First glimpse of this amazing 15th of May. The full album will be online soon! Pics by @filleroelants. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Thank you all for this splendid edition! 11/06 we are landing in Antwerp for our second edition at the: 𝐀𝐍𝐓𝐖𝐄𝐑𝐏𝐄𝐍-𝐂𝐄𝐍𝐓𝐑𝐀𝐀𝐋 𝐑𝐀𝐈𝐋𝐖𝐀𝐘 𝐒𝐓𝐀𝐓𝐈𝐎𝐍 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 👉 Check the 𝐋𝐈𝐍𝐊 𝐈𝐍 𝐎𝐔𝐑 𝐁𝐈𝐎 to subscribe to our 𝐔𝐏𝐂𝐎𝐌𝐈𝐍𝐆 𝐄𝐕𝐄𝐍𝐓! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #ontourage ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

A post shared by Ontourage (@ontouragemusic) on

Nico was niet de enige die enthousiast was, want in totaal waren er zo’n 1300 inschrijvingen. Alleen was er maar plaats voor zo’n honderdtal mensen. Wie naast een ticket greep, krijgt gelukkig nog enkele andere kansen. De komende maanden vinden er nog verschillende edities plaats en dit op tal van unieke locaties. De volgende Ontourage gaat bijvoorbeeld door in de nok van het centraal station van Antwerpen.

Als je geen ticket voor het feestje zelf hebt, geven ze je bij de organisatie nog steeds de kans om mee te genieten. Alles wordt namelijk gefilmd en op het moment zelf uitgezonden via de Facebookpagina’s van onder andere Nico Morano, Ontourage en CityCubes. Samen hopen ze in totaal op zo’n 500.000 views. Iets wat ze in ons buurland Frankrijk makkelijk evenaren. Gelijkaarigde concepten halen daar al zonder moeite miljoenen kijkers. Hieronder vind je alvast nog een overzicht van de komende edities.

  • Juni – Antwerpen
  • Juli – Gent
  • Augustus – Belgische kust
  • September – Brussel
  • Oktober – Luik
  • November – Limburg

Wie tickets voor de komende editie in Antwerpen wil bemachtigen, kan zich aanmelden via de volgende link. Op vrijdag 7 juni kom je te weten of je erbij bent of niet. Succes!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.