Home Lifestyle OH NO: Netflix test volop reclame uit tussen de afleveringen van onze...

OH NO: Netflix test volop reclame uit tussen de afleveringen van onze favoriete series

Abonnees uiten nu al hun ontevredenheid via Twitter.

Shutterstock

Er is mogelijks slecht nieuws voor wie een Netflix-abonnement heeft. Wie namelijk dacht aan vervelende reclame te ontsnappen, kan wel eens bedrogen uitkomen. De populaire streamingdienst is volop aan het bekijken of het geen advertenties kan invoeren en daar zijn abonnees uiteraard niet over te spreken…

Toegegeven, ook wij spenderen zondagmorgen vaak in de zetel voor een heerlijk ontspannende Netflix-sessie. We streamen de ene aflevering na de andere zonder daarbij gestoord te worden door vervelende reclame die op televisie wel continu verschijnt. Toch blijkt er aan die luxe binnenkort wel eens een einde te komen. Netflix is namelijk volop aan het bekijken of het geen advertenties kan invoeren tussen de afleveringen van onze favoriete series. Geen reclame over nieuwe hondenbrokken of anti-rimpelcrèmes, maar wel promofilmpjes voor programma’s die ontwikkeld zijn door Netflix zelf.

‘Stom’ en ‘irritant’

De streamingdienst geeft toe dat er bij een aantal abonnees al zo’n tests lopen. ‘Dit is een vervolg op de videopreviews die we enkele jaren geleden invoerde’, klinkt het in een statement. ‘We zagen dat die de zoektijd van onze gebruikers drastisch verminderden. We bekijken nu of die extra aanbevelingen gebruikers nog sneller naar content kan leiden die hen interesseert’, aldus Netflix. Hoewel de advertenties voorlopig bij slechts een klein percentage van de abonnees wordt uitgetest, verschijnen er toch steeds meer boze reacties op sociale media. Op Twitter wordt de reclame onder meer als ‘stom’ en ‘irritant’ bestempeld en vragen gebruikers zich af waarom ze zoveel geld betalen als ze toch met advertenties geconfronteerd worden.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.