https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Film 20 films waar we volgend jaar met plezier voor naar de cinema...

20 films waar we volgend jaar met plezier voor naar de cinema gaan

Van de langverwachte live-actionremake van ‘Dumbo’ over het spannende vervolg op ‘IT’ tot ‘Frozen 2’.

Het jaar is nog niet voorbij, en er moeten nog een heleboel fantastische films worden gereleased deze maand, maar toch kijken we al uit naar al het moois dat ons in 2019 te wachten staat. Van de langverwachte live-actionremake van ‘Dumbo’ over het spannende vervolg op ‘IT’ tot ‘Frozen 2’: hier zijn 20 films waar we volgend jaar met plezier voor naar de cinema gaan.

1 / 20
Colette
Ben is Back
Trio
Mary Queen of Scots
On the Basis of Sex
Captain Marvel
Dumbo
The Queen’s Corgi
Avengers: Endgame
Aladdin
Toy Story 4
The Secret Life of Pets 2
The Lion King
Once Upon a Time in Hollywood
IT: Chapter Two
Charlie’s Angels
Last Christmas
Frozen 2
Jumanji: Welcome to the Jungle Sequel
Cats
Colette
Colette

Verwacht op: 16 januari 2019. Genre: biografie, drama. Met: Keira Knightley, Dominic West.

Het waargebeurde verhaal van ‘Colette’ begint wanneer ze als simpel plattelandsmeisje rond 1900 als jonge bruid van de beroemde, maar berooide schrijver Henri “Willy” Gauthier-Villars haar entree maakt in de Parijse high society. Verveeld met haar nieuwe bestaan schrijft ze dagboeken vol met haar seksuele fantasieën, die uiteindelijk onder Willy’s naam gepubliceerd worden als de novellereeks Claudine. De sensuele verhalen zijn een hit, en Willy en Colette groeien uit tot het bekendste koppel van Frankrijk. Tot Willy haar op een dag verraadt.

Bekijk de trailer.

Ben is Back
Ben is Back

Verwacht op: 23 januari 2019. Genre: drama. Met: Julia Roberts, Lucas Hedges.

Ben (Lucas Hedges) is een charmante 19-jarige jongen, maar ligt door zijn drugsverslaving met zichzelf in de knoop. Wanneer hij tijdens de kerstdagen onverwachts uit de afkickkliniek terugkeert naar zijn familie, wordt hij door zijn moeder Holly (Julia Roberts) met open armen ontvangen. Haar liefde voor Ben is onvoorwaardelijk, maar ze leert al snel dat hij nog steeds een gevaar is voor zichzelf en voor haar gezin. Binnen een turbulente 24 uur doet Holly er alles aan om te voorkomen dat haar gezin uiteenvalt.

Bekijk de trailer.

Trio
Trio

Verwacht op: 13 februari 2019. Genre: romantisch. Met: Bruno Vanden Broecke, Matteo Simoni, Ruth Beeckmans.

‘Trio’ vertelt het verhaal van het drietal Wim, Gert en Lise. Wim is al een tijdje depressief en zijn halfbroer en tegenpool Gert wil hem opbeuren met een wel heel bijzonder ‘cadeau’. Hij huurt de flamboyante escorte Lise voor een uurtje in. Zijn eigenaardige idee heeft succes, want Wim voelt zich als herboren. Maar hij is helaas niet de enige… Ook Gert wordt volledig van zijn sokken geblazen door Lise.

Mary Queen of Scots
Mary Queen of Scots

Verwacht op: 27 februari 2019. Genre: drama, historische film, biografie. Met: Margot Robbie, Saoirse Ronan.

‘Mary Queen of Scots’ vertelt het turbulente verhaal van de charismatische Mary Stuart (Saoirse Ronan). Op haar zestiende werd ze koningin van Frankrijk, op haar achttiende was ze al weduwe. Toch weerstond ze de druk om opnieuw in het huwelijk te treden. In plaats daarvan keerde ze terug naar haar geboorteland Schotland, waar ze de troon opeiste. Maar Schotland valt net als Engeland onder de heerschappij van Koningin Elizabeth I (Margot Robbie). De twee jonge koninginnen kijken zowel met angst als met fascinatie tegen elkaar op. Ze zijn rivalen op het gebied van macht en de liefde. Als vrouwelijke staatshoofden in een mannenwereld moeten ze allebei beslissen of ze een strategisch huwelijk willen sluiten, of dat ze onafhankelijk willen blijven. Mary is vastbesloten om meer te worden dan een boegbeeld voor de Schotten. Ze wil aanspraak maken op de Engelse troon, waarmee ze de heerschappij van Elizabeth bedreigt. Bedrog en samenzweringen in beide hofhoudingen brengen zowel de Engelse als Schotse troon in gevaar en zullen uiteindelijke de loop van de geschiedenis bepalen.

Bekijk de trailer.

On the Basis of Sex
On the Basis of Sex

Verwacht op: 6 maart 2019. Genre: biografie, drama. Met: Felicity Jones, Justin Theroux.

‘On the Basis of Sex’ vertelt het waargebeurde verhaal van de jonge advocate Ruth Bader Ginsburg (Felicity Jones) die komaf wil maken met de eeuwenlange genderdiscriminatie. Samen met haar man Martin Ginsburg (Armie Hammer) die haar onvoorwaardelijk steunt, start ze een revolutionaire rechtszaak.

Bekijk de trailer.

Captain Marvel
Captain Marvel

Verwacht op: 6 maart 2019. Genre: actie, avontuur, sci-fi. Met: Brie Larson, Gemma Chan.

Marvel Studios’ Captain Marvel is een gloednieuw avontuur dat zich afspeelt in de jaren 90. In deze nog niet eerder vertoonde geschiedenis van het Marvel Cinematic Universe, volgen we Carol Danvers, en zien wij hoe ze een van de machtigste superhelden van het universum wordt. Terwijl er een galactische oorlog uitbreekt tussen twee buitenaardse rassen die de aarde bereiken, bevindt Danvers zich samen met een groepje bondgenoten midden in dit geweld.

Bekijk de trailer.

Dumbo
Dumbo

Verwacht op: 27 maart 2019. Genre: familie, fantasy, animatie. Met: Michael Keaton, Eva Green, Colin Farrell.

Holt Farrier was ooit een succesvolle circusartiest, tot hij naar het front trok ten tijde van de oorlog en als een veranderd man terugkeerde. Hij wordt ingehuurd door circuseigenaar Max Medici om voor de pasgeboren olifant Dumbo te zorgen, die over enorme oren beschikt en daardoor het mikpunt van spot is. Wanneer Holts kinderen erachterkomen dat Dumbo kan vliegen, besluiten de ondernemer V.A. Vandemere en de zweefartieste Colette Marchant om van Dumbo een ster te maken.

Bekijk de trailer.

The Queen’s Corgi
The Queen’s Corgi

Verwacht op: 3 april 2019. Genre: animatie.

De film ‘The Queen’s Corgi’ draait om Rex, de nieuwste pup van de koningin, die als een gek door het koninklijk paleis holt en alle aandacht weg weet te trekken van de oudere corgi’s. De trouwe viervoeter haalt dan ook heel wat bonte capriolen uit in Buckingham Palace. Zo plast hij ongegeneerd tegen het been van een van de butlers van de Queen en kruipt hij naast de duidelijk geïrriteerde prins Philip mee in bed bij het koninklijke koppel.

Bekijk de trailer.

Avengers: Endgame
Avengers: Endgame

Verwacht op: 3 mei 2019. Genre: actie, avontuur, fantasy. Met: Brie Larson, Bradley Cooper, Scarlett Johansson.

In het vervolg op ‘Avengers: Infinity War’ zien we Iron Man, Thor, Hulk, Black Widow en Captain America in de trailer van ‘Avengers: Endgame’. Zij slaan de handen in elkaar om gerechtigheid te scheppen en de dood van hun geliefden en vrienden te wreken. ‘Dit is het gevecht van ons leven’, zegt een huilende Captain America, die natuurlijk een masterplan achter de hand heeft.

Bekijk de trailer.

Aladdin
Aladdin

Verwacht op: 22 mei 2019. Genre: avontuur, familie, fantasy. Met: Will Smith, Billy Magnussen, Naomi Scott, Mena Massoud.

‘Aladdin’ is het de spannende live-actionremake van de charmante straatrat Aladdin, de moedige en zelfbewuste prinses Jasmine en de geest die mogelijk de sleutel is tot hun toekomst dat zich afspeelt in de fictieve havenstad Agrabah.

Bekijk de trailer.

Toy Story 4
Toy Story 4

Verwacht op: 26 juni 2019. Genre: animatie.

Wanneer een speeltje genaamd ‘Forky’ Woody en zijn gang vergezelt, ontdekken we tijdens een hilarische roadtrip hoe groot de wereld voor een speeltje kan zijn.

Bekijk de trailer.

The Secret Life of Pets 2
The Secret Life of Pets 2

Verwacht op: 3 juli 2019. Genre: animatie.

Trouwe terriër Max, slome kat Chloe, schattige dwergkeeshond Gidget, mopshond slash ladykiller Mel, knorrige bastaard Duke, onnozele cavia Norman en gestoord konijn Snowball toonden in de eerste film van ‘The Secret Life of Pets’ al dat onze huisdieren niet gewoon braafjes liggen te slapen wanneer we niet thuis zijn. Integendeel, ze steken heel wat kattenkwaad – pun intended – uit en zetten de bloemetjes flink buiten. In het tweede deel van de feelgoodanimatiefilm, ‘The Secret Life of Pets 2’, volgen we opnieuw de hilarische avonturen van Max, Chloe en co. We houden van onze viervoeters, maar kennen we ze eigenlijk wel zo goed?

Bekijk de trailer.

The Lion King
The Lion King

Verwacht op: 17 juli 2019. Genre: animatie.

Live-actionremake van de Disneyklassier ‘The Lion King’.

Bekijk de trailer.

Once Upon a Time in Hollywood
Once Upon a Time in Hollywood

Verwacht op: 14 augustus 2019. Genre: politie, drama. Met: Margot Robbie, Leonardo DiCaprio, Brad Pitt.

Een vervaagde televisieacteur en zijn stuntman beginnen aan een odyssee om een naam op te bouwen in de filmindustrie tijdens het terreurregime Helter Skelter in Los Angeles in 1969. Alsof een film van Quentin Tarantino met Margot Robbie, Leonardo DiCaprio en Brad Pitt in de hoofdrol nog niet voldoende is om ons te overtuigen.

Foto: Andrew Cooper voor CTMG via IMDB.

IT: Chapter Two
IT: Chapter Two

Verwacht op: 4 september 2019. Genre: horror, thriller. Met: Jessica Chastain, James McAvoy.

Pennywise is back en de Losers’ Club is helemaal volwassen geworden, maar alles is nog steeds hetzelfde in Derry, Maine.

Charlie’s Angels
Charlie’s Angels

Verwacht op: 6 november 2019. Genre: actie, komedie. Met: Elizabeth Banks, Kristen Stewart, Noah Centineo.

De nieuwe Charlie’s Angels is een reboot van de populaire film uit 2000. Waarover deze film precies zal gaan, is nog niet bekend. Wel weten we al dat Drew Barrymore, Cameron Diaz en Lucy Liu vervangen zullen worden.

Last Christmas
Last Christmas

Verwacht op: 15 november 2019 (USA). Genre: komedie, romantiek. Met: Emilia Clarke, Henry Golding, Emma Thompson.

Plot onbekend. Wellicht een romantische sfeer van Kerstmis in Londen.

Foto: IMDB.

Frozen 2
Frozen 2

Verwacht op: 20 november 2019. Genre: animatie.

Het langverwachte vervolg op Walt Disney’s ‘Frozen’.

Jumanji: Welcome to the Jungle Sequel
Jumanji: Welcome to the Jungle Sequel

Verwacht op: 11 december 2019. Genre: actie, avontuur, komedie. Met: Karen Gillan, Dwayne Johnson, Kevin Hart.

Plot onbekend.

Cats
Cats

Verwacht op: 18 december 2019. Genre: komedie, drama, fantasy. Met: Idris Elba, Rebel Wilson.

Een kattenstam genaamd de Jellicles moet beslissen welke kat naar de Heaviside Layer gaat en terugkeert naar een nieuw Jellicle-leven.

Lees ook: