https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Nieuw programma ‘My Fat Pet’ zet dikke huisdieren op dieet

Nieuw programma ‘My Fat Pet’ zet dikke huisdieren op dieet

Zwaarlijvige beestjes die vechten tegen de kilo's; wil jij het zien?

Katten die te dik zijn om door het kattenluikje te kruipen of honden die zo zwaar zijn dat ze na twee meter wandelen al uitgeput raken? Travis Brorsen doet er iets aan. De huisdierentrainer zorgt ervoor dat dikke huisdieren in het nieuwe TLC-programma ‘My Fat Pet‘ immers serieus afvallen.

We vinden het allemaal moeilijk om nee te zeggen als onze hond of kat aan tafel komt zeuren om een stukje vlees of een andere lekkernij. Je wil je pluizige haarbal niks ontzeggen en je vindt hem best wel schattig met een paar kilootjes meer. Toch is een dier dat te zwaar is, helemaal niet gezond. Dat extra gewicht kan zelfs heel gevaarlijk zijn. Het kan immers leiden tot serieuze ziektes, zoals hartfalen of diabetes, met een vroege dood tot gevolg.

Obesitas

Heel wat dieren in onze samenleving kampen met obesitas. In Amerika weegt zelfs 50 % van de huisdieren veel te veel. Huisdierentrainer Travis Brorsen wil daar nu iets aan doen. Voor het programma ‘My Fat Pet’ maakt hij samen met de baasjes een plan om hun geliefkoosde viervoeters te doen vermageren. Hij gebruikt slimme trucjes, zoals het eten van de kat helemaal boven aan een kattenpaal te leggen, zodat die in beweging moet komen. Hij werkt ook aan de bewustwording van de baasjes, want dat is eigenlijk de oorzaak van het probleem. Na vier maanden bekijkt hij de resultaten.

Eerste aflevering

In de eerste aflevering gaat hij langs bij Valerie en Rick. Hun kat Beau Nugget heeft zijn achternaam niet gestolen. Hij weegt immers meer dan tien kilo, wat niet verwonderlijk is als je ziet wat voor hoeveelheden het beestje per dag verorbert. Lisa en haar dochter Madison zitten in hetzelfde schuitje. Van hun kleine, schattige chihuahua blijft nog maar weinig over. Gracie weegt 20 kilo en kan amper op haar pootjes blijven staan. Benieuwd wat dat zal geven? ‘My Fat Pet’ is vanaf 4 december elke maandag om 21 uur te zien op TLC.

Travis Brorsen met Gracie:

Lees ook: