Home Lifestyle Film KIJKTIP: Eén zendt vanavond Netflixfilm ‘Eurovision Song Contest: The Story Of Fire...

KIJKTIP: Eén zendt vanavond Netflixfilm ‘Eurovision Song Contest: The Story Of Fire Saga’ uit

Ideaal om in de juiste stemming te raken voor het grote muziekcircus dat over een week plaatsvindt bij onze noorderburen.

eurovision song contest: the story of fire saga
© netflix

Binnen exact een week vindt de 65ste editie van het Eurovisiesongfestival plaats in Rotterdam. Wil je nu al in de stemming komen voor het grootste muziekcircus van het jaar? Eén zendt vanavond de toepasselijke film ‘Eurovision Song Contest: The Story Of Fire Saga’ uit.

Het Eurovisiesongfestival werd vorig jaar uitgesteld door, je raadt het al: de coronacrisis. Dit jaar gaat het muziekfeest gelukkig wel door. Dinsdag 18 mei en donderdag 20 mei vinden de halve finales plaats en op zaterdag 22 mei proberen artiesten uit verschillende landen om met hun duizelingwekkende performance zoveel mogelijk twaalf punten binnen te rijven en tot winnaar gekroond te worden. Om al een beetje in de juiste sfeer te raken, kan je vanavond – zaterdag 15 mei – naar een film kijken over het Eurovisiesongfestival.

Oorwurm

‘Eurovision Song Contest: The Story Of Fire Saga’ verscheen vorig jaar op 26 juni op Netflix en de meningen waren enorm verdeeld. Sommigen vinden het geniaal terwijl anderen de prent als barslecht bestempelen. Het verhaal gaat over twee IJslandse artiesten Sigrit Ericksdottir (Rachel McAdams) en Lars Ericksson (Will Ferrell) die hun land vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival met het liedje ‘Volcano Man‘.

We moeten eerlijk toegeven dat het liedje een echte oorwurm is die voor de rest van het weekend, of zeg maar week, in je hoofd zal zitten. Voor de rest, als we op de trailer mogen afgaan, is het een beetje vreemd om Will Ferrell in een gek pakje te zien zingen, moeten we wennen aan het eigenaardige accent van de hoofdrolspelers en drinken we best op voorhand een glaasje of twee om de bizarre humor volledig te kunnen appreciëren.

Bekende gezichten

Naast Will en Rachel zie je nog een heleboel andere bekende gezichten de revue passeren waaronder Pierce Brosnan, Demi Lovato, Conchita Wurst, Loreen, Alexander Rybak en Netta. Heel wat van de beelden uit de film werden trouwens opgenomen tijdens het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv in 2019. Veel kijkplezier!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘Eurovision Song Contest: The Story Of Fire Saga’ is vanavond om 21u20 te zien op Eén.

Lees ook: