Home Lifestyle Film Netflix plant met ‘The Gray Man’ zijn duurste film ooit en Ryan...

Netflix plant met ‘The Gray Man’ zijn duurste film ooit en Ryan Gosling en Chris Evans spelen de hoofdrollen

Deze spionagethriller zou de start moeten zijn van een soort nieuwe James Bond-franchise.

the gray man
© getty

Netflix levert de laatste tijd steengoede films af die de concurrentie aangaan met heuse bioscoopfilms. De streamingdienst is nu volop bezig met zijn duurste film tot nu toe, ‘The Gray Man’, waarin niemand minder dan Ryan Gosling en Chris Evans de hoofdrollen spelen.

De tijd dat de grootste blockbusters enkel en alleen in de bioscoop kwamen, lijkt voorgoed verleden tijd. Netflix maakte onlangs zijn meest populaire films aller tijden bekend en wat opviel is dat in die top 10 heel wat grote namen meespeelden. Denk maar aan Sandra Bullock, Ben Affleck, Ryan Reynolds en Jennifer Aniston. Bekende sterren hebben duidelijk hun weg gevonden naar de streamingplatformen. Netflix legt de laatste paar jaar dan ook het vuur aan de schenen van de traditionele bioscoopfilms.

Een droom

De streamingdienst maakte nu zijn plannen bekend voor alweer een nieuw project: ‘The Gray Man‘. Ook hierin krijgen twee celebs de hoofdrol, niemand minder dan Ryan Gosling en Chris Evans. Het zou de duurste Netflixfilm tot nu toe worden met een budget van zo’n 200 miljoen dollar. De broertjes Joe en Anthony Russo, bekend van onder meer  ‘Captain America: Civil War’ en ‘Avengers: Endgame’, zijn de regisseurs van dienst. Zij werken momenteel voor Disney ook aan de live-actionremake van ‘Hercules’.

De spionagethriller is gebaseerd op een boek van Mark Greaney. Het verhaal gaat over Court Gentry (gespeeld door Ryan Gosling), een voormalige steengoede CIA-agent die in diskrediet wordt gebracht. Hij wordt daardoor achtervolgd en opgejaagd over de hele wereld door zijn collega Lloyd Hansen (gespeeld door Chris Evans). ‘Het is een intense confrontatie tussen deze twee grote acteurs’, vertelt Anthony Russo enthousiast aan Deadline. ‘Ze stellen twee verschillende versies voor van de CIA, in wat het kan zijn en wat het doet. We willen de competitie aangaan met gelijk welke bioscoopfilm en dat we dit mogen doen met Ryan en Chris is een droom die werkelijkheid wordt.’

Vervolgfilms

Er is trouwens nog meer goed nieuws, want ‘The Gray Man’ is het eerste boek uit een reeks spionageromans van Greaney. Netflix heeft dus nu al plannen om verschillende vervolgfilms te maken met in de hoofdrol Ryan Gosling. ‘Het idee is om een franchise te creëren en een heel universum uit te bouwen met Ryan in het middelpunt’, aldus Anthony Russo. ‘De eerste film moet geweldig worden zodat we zeker al een tweede kunnen maken.’ Dat belooft! Het zou zelfs de bedoeling zijn dat Ryan als Court een soort nieuwe James Bond wordt.

We gaan wel nog wat geduld moeten uitoefenen vooraleer we dit dynamische duo aan het werk zullen zien op ons kleine scherm, want de opnames zouden pas in januari 2021 van start gaan en dat op verschillende internationale locaties.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.