Home Lifestyle ZIEN: de Nederlandse remake van ‘Dertigers’ ziet er een tikkeltje anders uit

ZIEN: de Nederlandse remake van ‘Dertigers’ ziet er een tikkeltje anders uit

'Sommige personages heten anders of verhaallijnen krijgen een twist.'

dertigers
© NPO3

De Vlaamse serie ‘Dertigers’ is razend populair bij ons en sinds maandag kunnen ook onze noorderburen genieten van de avonturen van Pieter, Saartje en co.  Al ziet de serie er in Nederland een tikkeltje anders uit.

De nieuwe Eén-serie ‘Dertigers‘ was vorig jaar, een beetje onverwacht, onmiddellijk een schot in de roos. De reeks vertelt het verhaal van een groep dertigers – what’s in a name – die na hun studententijd nog altijd goede vrienden zijn. Ze worden nu, zo’n tien jaar later, wel geconfronteerd met andere problemen die typisch zijn voor hun generatie. Denk maar aan lastige kinderen, ouders die oud worden en vrienden die maar niet volwassen worden. Net die verhaallijnen zorgen ervoor dat de soap enorm herkenbaar is voor veel kijkers. De eerste twee seizoenen waren een groot succes en een derde seizoen komt er sowieso, maar loopt vertraging op door het coronavirus.

‘Té Vlaams’

Ook onze noorderburen kunnen sinds afgelopen maandag, 18 mei, genieten van deze topreeks. Al ziet ‘Dertigers’ er daar toch een tikkeltje anders uit. NP03 speelt namelijk niet gewoon de Vlaamse versie, maar een eigen remake. ‘De makers vonden dat een aantal zaken té Vlaams waren voor een Nederlands publiek’, vertelt Kristof Goffin die Alex speelt in de Vlaamse versie op Radio 2. ‘Ze hebben dus niet alles een-op-een overgenomen. Sommige personages heten anders of verhaallijnen krijgen een twist.’ Toch schoten de Belgische makers hun Nederlandse collega’s te hulp. ‘Er was regelmatig contact tussen de productieteams’, aldus Kristof op Radio 2. ‘Onze regisseur is zelfs naar de set in Amsterdam getrokken.’

De serie kende een matige start in Nederland. Bijna een half miljoen Nederlanders keken naar de allereerste aflevering, waardoor ‘Dertigers’ het best bekeken programma van de avond voor die zender was. ‘Dertigers’ moest wel concurreren met kijkcijferkanon ‘Chateau Meiland’ op SBS, en dat is natuurlijk geen cadeau.

In de Vlaamse versie zijn de hoofdrollen weggelegd voor Kim Van Oncen, Kristof Goffin, Ellen Verest, Evelien Van Hamme, Yannick De Coster, Tom Dingenen en Yemi Oduwale. De Nederlandse cast bestaat uit onder anderen Wieger Windhorst, Joy Wielkens, Lykele Muus, Eva Laurenssen, Jelle de Jong en Gürkan Küçüksentürk. Benieuwd hoe de Hollandse Saar, Pieter en Nora eruitzien? Kijk dan zeker naar onderstaande trailer!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: