Home Lifestyle 5 prachtige natuurdocumentaires die je moet gezien hebben om te beseffen wat...

5 prachtige natuurdocumentaires die je moet gezien hebben om te beseffen wat er ons boven het hoofd hangt

De vele natuurrampen liegen er niet om: onze aarde is aan het vechten tegen de klimaatopwarming.

© Insurgent Media& Galatée Films

De bosbranden in Australië en het Amazonewoud liegen er niet om: onze planeet is aan het vechten tegen de opwarming van de aarde. Steeds meer dier- en plantensoorten verdwijnen en hoewel het hier in ons klein Belgenlandje misschien wel een ver-van-je-bed-show is, komt het toch allemaal akelig dichtbij. Wat je zelf kan doen? Je auto in de garage laten staan, geen papiertjes meer op straat gooien en af en toe een natuurdocumentaire kijken die je met de bikkelharde realiteit confronteert. Deze vijf prachtige exemplaren kan je op Netflix bekijken.

1 / 5
Our Planet
Océans
Mission Blue
Virunga
Tales by Light
Our Planet
Our Planet

Het eerste seizoen van de reeks ‘Our Planet’ telt acht afleveringen en focust zich op de dramatische gevolgen van de klimaatopwarming. De documentaire heeft veel weg van de ‘BBC Earth’-reeks en is gemaakt in samenwerking met WWF. Ook in deze documentaire babbelt bioloog David Attenborough erop los en laat hij ons kennismaken met de meest mooie plekken op aarde. Samen met hem ontdekken we het magische wereldje van de meest prachtige wezens.

Océans
Océans

De Franse natuurdocumentaire ‘Océans’ werd in 2009 gelanceerd en was een van de eerste documentaires die de impact van onze consumptiemaatschappij op het milieu onder de loep nam. De Franse regisseur Jacques Perrin deelt in de film beelden van het leven onder water en filmde daarvoor in onze vijf oceanen. Hij benadrukt welke cruciale rol water speelt in ons leven en wat we op het spel zetten door onze oceanen en zeeën te vervuilen.

Mission Blue
Mission Blue

Ook de documentaire ‘Mission Blue’ speelt zich grotendeels onder water af. De film volgt Sylvia Earle, een oceanograaf die er alles aan doet om ons water te redden. Met verschillende campagnes probeert ze tot de bevolking door te dringen en aan te tonen dat we verkeerd bezig zijn. Zo hoopt ze onder andere overbevissing en dumping van giftig afval aan banden te leggen.

Virunga
Virunga

De documentaire ‘Virunga’ bezorgt je sowieso een krop in de keel, als het al geen traantjes zijn. Je volgt een aantal rangers die hun eigen leven op het spel zetten om het nationaal park en de bedreigde gorilla’s die er leven te redden. De film kreeg niet voor niets een Oscarnominatie: het is er eentje die de bikkelharde realiteit perfect weergeeft en waar je koude rillingen van krijgt.

Tales by Light
Tales by Light

Eentje die een beetje afwijkt van de rest: ‘Tales by Light’. De documentaire bestaat voorlopig uit drie seizoenen en volgt een aantal gerenommeerde fotografen die de wereld rondtrekken om de meest mooie natuurfoto’s vast te leggen. De documentaire toont hoe het er achter de camera aan toe gaat en hoe de o zo fotogenieke en prachtige landschappen er in het ‘echt’ uitzien.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.