Home Lifestyle MUST SEE: de komende nachten kan je vallende sterren spotten

MUST SEE: de komende nachten kan je vallende sterren spotten

Wij weten al welke wens(en) we zullen maken.

vallende sterren
© nick iliasov via unsplash

Leg alvast een dekentje en een warme trui klaar, want de komende nachten word je getrakteerd op een mooi lichtspektakel aan de hemel. Er zullen namelijk zo’n tiental vallende sterren per uur te zien zijn.

Als je gisteren naar boven keek, zag je een mooie heldere blauwe hemel met (bijna) geen enkel wolkje te bespeuren. Dat zijn natuurlijk de perfecte omstandigheden om, als het donker is, naar de sterrenhemel te turen. Het is zeker een aanrader om dit de komende nachten te doen, want dan kan je tientallen vallende sterren per uur spotten.

Warme trui en een dekentje

Rond deze periode zijn namelijk de Lyriden zichtbaar. ‘Dat is een meteorenzwerm met radiant in het sterrenbeeld Lier’, vertelt weerman Frank Deboosere op zijn website. ‘Dat wil zeggen dat het lijkt alsof de vallende sterren uit de Lier lijken te komen. In perfecte (donkere) omstandigheden zie je een tiental Lyriden per uur.’ En als we de weersvoorspellingen voor de komende dagen mogen geloven: een heldere hemel en weinig maanlicht, dan zijn de omstandigheden optimaal.

Het allerbeste moment om er zoveel mogelijk te zien, is woensdagnacht 22 april. Frank geeft nog als tip mee dat je best na middernacht in oostelijke richting kijkt, en dat best vanop een donkere plek zonder al te veel stadslicht. Trek dus een warme trui of jas aan, neem een dekentje en wat versnaperingen en ga op je rug in je tuin liggen. Heb je geen tuin? Maak dan een gezellige, nachtelijke wandeling in je buurt.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.