Home Lifestyle OMG: de musical ‘Charlie and the Chocolate Factory’ komt naar Vlaanderen

OMG: de musical ‘Charlie and the Chocolate Factory’ komt naar Vlaanderen

© IMDB

Als kind waren we verknocht aan de dromerige verhalen van Roald Dahl. We droomden allemaal wel van een vriendje als De Grote Vriendelijke Reus of van een reusachtige chocoladefontein midden in ons huis. Een deeltje van die kinderdroom kan binnenkort misschien wel in vervulling gaan, want de musical over Willy Wonka’s chocoladefabriek komt naar ons land. Van een flinke dosis nostalgie gesproken…

Het vertederende verhaal van de kleine Charlie en zijn opa Joe die een gouden ticket weten te bemachtigen voor Willy Wonka’s chocoladefabriek, fascineert de wereld al meer dan 50 jaar. In 2005 kreeg het boek van Roald Dahl voor het eerst een remake dankzij Tim Burton en de fantastische vertolking van Johnny Depp. Oké, die bizarre meneer Wonka en zijn legertje dansende miniwerknemers maakten ook ons in het begin een tikkeltje bang, maar ze zorgden er wel voor dat je de ‘Oompa Loompa Song’ nooit meer uit je hoofd kreeg.

Binnenkort kan je dat lied misschien nog eens luidkeels meezingen dankzij de musicalversie van de klassieker. En nee, je hoeft daarvoor niet naar het verre Broadway in New York. Het is de Antwerpse Stadsschouwburg die tot een heuse chocoladefabriek omgetoverd zal worden.

Na het grote succes in Londen en New York

Het is het productiehuis Deep Bridge dat de populaire musical vorm zal geven. Zij brengen dit jaar ook al musicalsensaties als ‘Mamma Mia!’ en ‘Sneeuwwitje’ naar de Vlaamse theaterzalen. Wie de rol van Willy Wonka en die van de gouden ticketwinnaars op zich zullen nemen, is echter nog niet bekend, want de audities moeten nog van start gaan.

Het enige wat jij nu al kan doen, is je agenda erbij nemen en een grote cirkel zetten rond 16 december 2021. Vanaf die datum zal de musical namelijk te zien zijn, en dat zo’n 10 keer. Hoewel het dus nog even wachten is, gaat de ticketverkoop wel al volgende week woensdag van start. De prijzen voor een (gouden) ticket schommelen tussen € 29 en € 74. Is het te vroeg om al een kerstlijstje te maken? ?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: