https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle TIP: studenten krijgen tijdens de paasvakantie gratis toegang tot 22 Brusselse musea

TIP: studenten krijgen tijdens de paasvakantie gratis toegang tot 22 Brusselse musea

'Cultuur beleven is noodzakelijk voor onze mentale gezondheid en een uitstekende manier om te ontspannen.'

musea brussel gratis
© Matheus Viana via Pexels

Studenten die hun culturele kennis willen bijschaven of tijdens de paasvakantie een citytripje Brussel op de agenda willen zetten, hebben geluk. Van 3 april tot en met 18 april krijgen ze gratis (!) toegang tot maar liefst 22 Brusselse musea.

Studenten hoger onderwijs kunnen dankzij het initiatief Free Museums for Students hun gedachten tijdens de paasvakantie (lees: de aanloop naar de blok) even verzetten, want in Brussel zetten maar liefst 22 musea hun deuren gratis en voor niets voor hen open. In de krokusvakantie ging de eerste editie van het initiatief van start met zeven deelnemende musea. En met succes, want ruim 3000 studenten maakten toen gebruik van hun free pass. Mede dankzij dat succes, verdrievoudigt dit keer het aantal deelnemende musea.

Manier om te ontspannen

‘We willen de studenten wat ademruimte geven na deze zware maanden. Cultuur beleven is dan ook noodzakelijk voor ons mentaal welzijn en een uitstekende manier om te ontspannen‘, stelt Delphine Houba, Brussels schepen van Cultuur, in een persbericht. Welke musea je zoal een gratis bezoekje kan brengen? De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, Design Museum Brussels, het AfricaMuseum en BELvue.

Zelf van plan om een aantal museumbezoekjes te doen? Vergeet dan zeker niet om op voorhand de boekingsvoorwaarden van de musea te checken én je studentenkaart mee te nemen. Opgelet: op voorhand reserveren is bijna overal verplicht. Alle praktische informatie en de 22 deelnemende musea vind je terug op www.brussel.be.

Lees ook: