Home Lifestyle MUST VISIT: Gustav Klimt-expo dompelt je onder in het oeuvre van de...

MUST VISIT: Gustav Klimt-expo dompelt je onder in het oeuvre van de revolutionaire kunstenaar

Dankzij hoogstaande technologieën krijg je een verrassende kijk op zijn artistieke loopbaan.

expo Gustav Klimt
© 2021 Serenai

Staat er tijdens de paaspauze een dagje Brussel in jouw agenda? Zak in onze hoofdstad dan eens – letterlijk! – af naar de ondergrondse Hortagalerij. Daar loopt momenteel een adembenemend mooie expositie van kunstenaar Gustav Klimt.

Je hoeft heus geen kunstliefhebber te zijn om te kunnen genieten van ‘Gustav Klimt, The Immersive Experience‘, want ook leken komen er dankzij de immersieve technologieën die gebruikt worden om zijn oeuvre tentoon te stellen zeker en vast aan hun trekken. Vorig jaar liep er een gelijkaardige expositie van Monet die toen ook heel wat bezoekers lokte. Het is Exhibition Hub, dezelfde creatieve KMO, die nu ook de Klimt-expo voor zijn rekening neemt. ‘Het idee van deze tentoonstelling en onze drijfveer is bezoekers op een fantastische manier kennis te laten maken met deze uitmuntende kunstenaar’, aldus Mario Iacampo van Exhibition Hub in een persbericht.

Hoogstaande technologieën

Waar je die uitmuntende kunstenaar zoal van kan kennen? De wijlen Oostenrijkse Gustav Klimt is een van de meest opvallende moderne artiesten en een manusje-van-alles als het op kunst aankomt. Hij was de ene dag naaktschilder, dan weer tekenaar en vervolgens decorateur met interesse in gebouwen, tapijten, mozaïek en keramiek. Je zal dus ogen tekort komen om tijdens de expositie al zijn creaties te bewonderen, en al zeker als je weet dat die ook nog eens in een magische jasje gestoken worden. ‘De onderdompelende ervaring moet een overzicht bieden van het werk van de kunstenaar, en een verrassende kijk op zijn artistieke loopbaan geven. Daarbij maken we gebruik van de meest hoogstaande technologieën, volgens een welomschreven draaiboek. We brengen niet zomaar zijn schilderijen tot leven… Ons uiteindelijke doel is de esthetiek tot een ultiem hoogtepunt te brengen’, vertelt Iacampo.

Expo Gustav Klimt

Van 3D-reconstructies van zijn gebouwen over 3D-animaties en 2D-animaties tot geanimeerde tekeningen die je gidsen doorheen de tentoonstelling: de organisatoren haalden álles uit de kast om er met respect voor zijn werken een buitengewone ervaring van te maken. De magische 360°-beleving in de grootste exporuimte is het paradepaardje van de tentoonstelling: je kan er ín een schilderij stappen.

Gustav Klimt, The Immersive Experience loopt nog tot en met 5 september en is elke dag open, behalve dinsdag. Meer info vind je op de website. Opgelet: het is verplicht om te reserveren.

Lees ook: