Home Lifestyle Body 3 manieren om voor eens en voor altijd van die suikerverslaving af...

3 manieren om voor eens en voor altijd van die suikerverslaving af te geraken

© João Silas via Unsplash

We wéten dat suiker slecht voor ons is, en toch slagen we er maar niet in om ervan af te geraken. Volgens een onderzoek van de Universiteit van Michigan kan het even verslavend zijn als drugs en alcohol, dus misschien is het toch geen slecht idee om af te kicken van onze suikerverslaving. Deze 3 tips helpen je alvast op weg.

Doe het stap voor stap

Van de ene dag op de andere alle suiker uit je dieet schrappen, is geen goed idee omdat de kans dan groter is dat je ‘hervalt’. Daarom is het beter om je suikerinname geleidelijk aan af te bouwen. Neem je twee klontjes suiker in je koffie? Probeer dan eerst een week lang koffie te drinken met maar één klontje per mok en vervolgens een half klontje. Op die manier zal je op een bepaald moment geen nood meer hebben aan suiker in je koffie.

Kijk uit voor verborgen suikers

Het is niet omdat je aan die versgebakken koekjes van je jarige collega en de frisdrankautomaat op kantoor kan weerstaan dat je geen suiker eet. Newsflash: suiker zit overal. In hoestsiroop, kauwgom, tomatensaus, saladedressings, noem maar op. Om nog maar te zwijgen van verse smoothies, energierepen en dergelijke. Lees dus altijd aandachtig de ingrediëntenlijst op de verpakking tijdens het winkelen.

Vind manieren om te ontstressen

Stress kan je naar suiker doen snakken. Daarom is het belangrijk om op een ‘slimme’ manier te ontstressen. Ga sporten in plaats van met een zak chips (ja, daar zit ook suiker in!) in de zetel te ploffen of volg een workshop waarbij je je brein even kan ‘afzetten’ zoals bloemschikken of pottenbakken.

Benieuwd hoe onze redactrices ontstressen? Lees het hier in het artikel ‘Van CrossFit tot Netflix: met deze tips proberen onze redactrices een burn-out te vermijden‘.

[td_smart_list_end]

Lees ook: