Home Lifestyle Drinkt je man dagelijks een pintje? Dat zou goed zijn voor zijn...

Drinkt je man dagelijks een pintje? Dat zou goed zijn voor zijn zaad

Opgepast: dronken worden is dan weer heel slecht voor zijn zwemmers.

Rode wijn drinken is even goed als sporten, samen wijn drinken is goed voor je relatie en gematigd wijn drinken is beter voor je dan helemaal geen wijn drinken: het zijn maar enkele wetenschappelijke bevindingen die wij eerder al met plezier met jullie deelden. Deze keer hebben we goed nieuws voor de mannen, want een dagelijks glaasje alcohol zou hun zwemmers beter doen presteren. Schol!

Eén biertje = beter sperma

Een studie die deze week in het wetenschappelijk magazine Andrology verscheen, toont aan dat gematigd alcoholgebruik een positief effect kan hebben op de kwaliteit van sperma. In een Italiaanse vruchtbaarheidskliniek werd het zaad van 323 mannelijke patiënten onderzocht. Zij werden in drie groepen opgedeeld: zij die geen alcohol drinken, zij die 4 tot 7 alcoholische consumpties per week drinken en zij die 8 of meer glazen drinken. Hun sperma werd getest op volume, concentratie en aantal zaadcellen.

Wat bleek? De gematigde drinkers, die dus ongeveer één glas per dag drinken, scoorden op alle vlakken beter dan de andere twee groepen. Zij produceerden een groter volume sperma, met meer én snellere zwemmers in. Men durft daaruit concluderen dat het dagelijks pintje of glaasje wijn van je partner weleens goed kan zijn voor zijn zaakje.

Laat ons vooral niet vergeten dat gematigdheid belangrijk is: de groep mannen met meer dan zeven consumpties per week scoorde beduidend slechter op spermavlak. Dronkenschap is zelfs heel slecht voor de vruchtbaarheid. ‘Als je voor een kindje gaat, is dronken worden absoluut een no-go’, aldus professor Pacey van de universiteit van Sheffield. Andere specialisten raden aan om alcohol niet te gebruiken als manier om zwak sperma een boost te geven.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.