Home Lifestyle 5 originele wijnstreken om meteen op je reislijstje te zetten

5 originele wijnstreken om meteen op je reislijstje te zetten

Rosé all day. 🍷

Originele wijnstreken
© Instagram: @zlatan.otok.wine / Getty

Wijnliefhebber in hart en nieren (en lever)? Niets zo leuk als regionale wijntjes te leren kennen tijdens je vakantie. Omdat het niet altijd Frankrijk, Spanje of Italië moet zijn, zijn hier 5 minder bekende wijnstreken om dringend op je lijstje te zetten. Cheers!

1 / 5
Santorini, Griekenland
Hvar, Kroatië
Hawke’s Bay, Nieuw-Zeeland
Paso Robles, Californië
La Pampa, Patagonië
Santorini, Griekenland
Santorini, Griekenland

Als Santorini nog niet op je travel bucket list staat (bijna onmogelijk), moet je het Griekse eiland dringend toevoegen. Je hebt er niet alleen de mooiste blauwe zee en witte huisjes, maar Santorini staat ook bekend om zijn witte Vinsanto (letterlijk: heilige wijn), een heerlijke dessertwijn die gemaakt wordt van ingedroogde druiven. Yum!

Foto: Getty.

Hvar, Kroatië
Hvar, Kroatië

Het Kroatische Hvar heeft een rijke geschiedenis van wijnmaken die teruggaat tot het oude Griekenland. Het dramatische landschap van het eiland geeft een gevoel van intimiteit en prestige. Hvar is trouwens ook de thuisbasis van de eerste Zinfadels, een wijn die nu over de hele wereld wordt verbouwd. De mooiste wijngaard van het eiland is ongetwijfeld Zlatan Otok, met een perfect uitzicht op zee.

Foto: @zlatan.otok.wine.

Hawke’s Bay, Nieuw-Zeeland
Hawke’s Bay, Nieuw-Zeeland

Helemaal aan de andere kant van de wereld, heb je in Hawke’s Bay in Nieuw-Zeeland fantastisch mooie wijngaarden. Vooral fans van rode wijn zijn hier aan het juiste adres. Boek een bike wine tour en passeer langs Moana Park Estate of breng een bezoekje aan Clearview Estate Winery voor de perfecte combo van wijn en lekker eten. Oh ja, ze hebben er ook ‘winery dogs’. Hoe cute is dat?!

Foto: Getty.

Paso Robles, Californië
Paso Robles, Californië

We kennen de wijnen van Californië vooral van de regio’s Napa en Sonoma Valley, maar ook de wijngaarden van Paso Robles verdienen zeker een bezoekje. Bij Vina Robles Winery and Amphitheatre kan je terecht voor een wijnproeverij met de nodige live-entertainment.

Foto: @travelpaso.

La Pampa, Patagonië
La Pampa, Patagonië

Hoewel deze regio vooral bekend is voor zijn prachtige vergezichten, adembenemende landschappen en cultuur heeft Patagonië misschien ook wel een van de beste wijntjes van Zuid-Amerika. Vol van smaak, fruitig en toch een beetje zurig zijn slechts een grip uit de woorden die gebruikt worden om de wijn uit deze regio te omschrijven. Vooral de Malbec is een enorm populaire soort uit Argentinië.

Foto: Getty.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.