Home Lifestyle Food RECEPT: van deze loempia’s met banaan en chocoladesaus kan je niet afblijven

RECEPT: van deze loempia’s met banaan en chocoladesaus kan je niet afblijven

De oplossing om je maandag door te komen?

WOUT HENDRICKX

Zware werkweek voor de boeg? Deze zoete loempia’s helpen je er moeiteloos doorheen.

Loempia’s met banaan en chocoladesaus

16 stuks • 20 min. + 10 min. in de oven

Dit heb je nodig

  • 4 bananen
  • 16 vellen brikdeeg (*)
  • 1 ei
  • 200 g chocolade om te smelten

Zo gemaakt

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Haal de bananen uit de schil en snij elke banaan overlangs in de helft. Snij de halve bananen nogmaals in tweeën.
  3. Neem een vel brikdeeg en schik er een stukje banaan op. Vouw het vel toe in de lengte, daarna het volgende hoekje en daarna de overstaande flap en rol hem zo verder op tot je een mini-loempia hebt.
  4. Bedek een ovenplaat met een vel bakpapier en schik er de loempia’s op. Klop het ei los en bestrijk de loempia’s met het losgeklopte ei.
  5. Schuif in de oven en bak de loempia’s goudbruin en krokant in de hete oven in zo’n 10 minuten. Laat ondertussen de chocolade smelten.
  6. Haal de bananenloempia’s uit de oven en serveer meteen met de hete chocoladesaus.

*geen brikdeeg in huis? Ook met filodeeg kan je dit gerechtje maken. Het is iets dunner en minder stevig, maar minstens even lekker!

Meer lekkers met banaan: