Home Lifestyle Food HMMM: deze banaanmuffins zijn het ideale vieruurtje

HMMM: deze banaanmuffins zijn het ideale vieruurtje

Wie mag deze heerlijke muffins voor jou bakken?

WOUT HENDRICKX

RECEPT: BANAANMUFFINS

Voor 15 muffins • 15 min. + 40 min. in de oven

Dit heb je nodig

  • 200 g boter
  • 200 g fijne suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 1 banaan
  • 300 g zelfrijzende bloem

Voor de afwerking

  • 100 g Philadelphia
  • 100 g poedersuiker + beetje extra voor de afwerking
  • 1 banaan

Zo gemaakt

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de boter met de suiker en de vanillesuiker glad. Voeg vervolgens de eieren en de banaan toe en mix opnieuw tot een homogeen deeg.
  2. Doe de zelfrijzende bloem bij het deeg en mix opnieuw tot een mooi glad beslag.
  3. Vul de papieren vormpjes met het bananendeeg. Bak de muffins gaar en goudbruin in zo’n 40 minuten.
  4. Haal de muffins uit de oven en laat afkoelen. Klop ondertussen de roomkaas op met de poedersuiker en schep die in een spuitzak met gekarteld mondje.
  5. Spuit op elke muffin een toefje zelfgemaakte room en werk af met een schijfje verse banaan. Bestrooi met de resterende poedersuiker.

Lees ook: