Home Lifestyle Food LIFEHACK: een hardgekookt ei pellen wordt een eitje dankzij dit handige trucje

LIFEHACK: een hardgekookt ei pellen wordt een eitje dankzij dit handige trucje

Het enige wat je nodig hebt, is een glas water.

hardgekookt ei
© annie spratt via unsplash & cayla

Vloek jij ook altijd als je een hardgekookt eitje pelt omdat het te lang duurt of omdat je alweer je vingers verbrandde? Dit is voorgoed verleden tijd dankzij een handig trucje dat momenteel viraal gaat op Twitter.

Het perfecte ontbijt? Een glas versgeperste fruitsap, een croissant, een chocoladekoek, en een hardgekookt eitje waar je gezellig je soldaatjes in kan doppen. Heerlijk! Toch kan dat laatste ook voor een donderwolk zorgen boven je chille ochtend. Dat ei pellen, is namelijk een helse klus. Of het duurt eeuwen om die eierschaal te verwijderen, of je verbrandt je vingers omdat het nog te heet is. Grrr!

In amper 7 (!) seconden

Om ervoor te zorgen dat jouw ochtenden voortaan heel kalm en vredevol verlopen, deelde een Twittergebruiker een ingenieus trucje op zijn pagina. Je ziet hoe hij in amper 7 (!) seconden zijn ei zonder enige moeite pelt. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een glas water. Je kookt het eitje, legt het daarna onmiddellijk in een glas en vult dat met koud water. Schud een paar keer en de schaal komt vanzelf los.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De video werd al bijna honderdduizend keer bekeken, en mensen van over de hele wereld zijn in de wolken met deze handige lifehack. Het is omdat de hete schaal in contact komt met koud water dat er een soort shockeffect optreedt waardoor de buitenkant makkelijk loskomt. Volgens sommige Twitteraars werkt dit wel enkel bij eieren uit de supermarkt, en niet bij de verse exemplaren die je eigen kippen in je tuin legden.

Wij zouden zeggen: proberen maar! En smakelijk natuurlijk.

Lees ook: