https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle LUISTER: dit work-outliedje maakt je in één klap slimmer én fitter

LUISTER: dit work-outliedje maakt je in één klap slimmer én fitter

Geen keyboards of gitaren, maar violen en trompetten.

© unsplash

Sporten maakt je volgens wetenschappelijk onderzoek slimmer, net zoals luisteren naar klassieke muziek. Daarom combineerde kledingmerk Björn Borg deze twee om ‘s werelds slimste work-outliedje ‘Symphonia Exercitii Et Intelligentiae’ te creëren dat dus zowel goed is voor het lichaam als de geest.

Van sporten word je slimmer. Je krijgt meer energie waardoor je beter kan nadenken en op goede ideeën kan komen, je kan je beter focussen op je projecten omdat je bloed beter door je lichaam wordt gepompt en je bent een pak productiever wat resulteert in beter werk. Ook luisteren naar klassieke muziek zou goed zijn voor je intelligentie. Je wordt er ontspannen van waardoor je beter kan nadenken en het zou onze hersenen ook activeren wat ervoor zorgt dat we sneller bepaalde problemen kunnen oplossen.

Neuroloog, trainer en componist

Björn Borg wilde twee vliegen in één klap slaan en ging daarom de uitdaging aan om ‘s werelds slimste work-outliedje te maken. Eentje waar we na het luisteren dus zowel fitter als slimmer van worden. Hij riep de expertise in van een neuroloog, een trainingsexpert en een componist. Het resultaat is ‘Symphonia Exercitii Et Intelligentiae’.

De bekende Zweedse componist Jonas Valfridsson kreeg de grootste uitdaging, hij moest het liedje namelijk na het advies van de trainer en dokter in elkaar flansen. Het was de eerste keer dat hij een symfonie voor een work-out moest maken. ‘Met dit stuk wil ik het gevoel overbrengen dat je voor een uitdaging staat en je de kracht geven om te vechten en deze uitdaging te overwinnen’, aldus Jonas.

123 beats per minute

De song heeft 123 beats per minute (BPM), en laat dat nu niet toevallig het ideale tempo zijn om het meeste resultaat te zien bij het trainen én om je IQ een serieuze boost te geven. In het begin worden de instrumenten en de oefeningen op elkaar afgestemd. Dan is het tijd voor het echte werk: links staat het orkest en rechts een groepje sportievelingen dat beweegt op de maat van de muziek.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het ziet er een beetje vreemd uit, en wij verkiezen toch nog een iets stevigere beat om ons volledig in het zweet te werken. Wil je de proef zelf op de som nemen? Hier vind je de volledige versie. Die duurt zo’n kleine tien minuten. Succes!


Lees ook: