Home Lifestyle Voor Ibe, over Ibe: onbekend liedje ‘Ibe’ wordt steeds vaker aangevraagd bij...

Voor Ibe, over Ibe: onbekend liedje ‘Ibe’ wordt steeds vaker aangevraagd bij de Warmste Week

Een vriend schreef het lied voor Ibe, die vorig jaar op 23-jarige leeftijd na een lange strijd tegen kanker koos voor euthanasie.

Ibe
© VRT

Het zijn niet altijd wereldhits die door de boxen knallen in Kortrijk tijdens de Warmste Week. De voorbije dagen werd al meer dan twintig keer ‘Ibe’ aangevraagd, een lied van de tot nog toe onbekende zanger Hoofdstroom. De familie en vrienden van de vorig jaar overleden Ibe kwamen bij Fien Germijns haar verhaal doen.

Ibe (23) vocht vier jaar lang tegen een zeldzame vorm van kanker. Eind vorig jaar koos ze voor euthanasie. ‘Het verdriet is nog vers’, vertelt mama So aan Warmste Week-presentatrice Fien.

Edward, de vriend van Ibes beste vriendin die zingt onder de artiestennaam Hoofdstroom, begon een nummer voor Ibe te schrijven op het moment dat ze te horen kregen dat hun vriendin zou sterven aan haar ziekte.  Twee dagen voor Ibes dood kreeg ze een opgenomen versie van het lied, die ze volgens mama So grijsdraaide in haar laatste momenten.

‘Ibe’ begint met een geluidsopname van Ibe die ‘Ain’t no sunshine when she’s gone’ van Bill Withers zingt en neuriet, enkele jaren terug op skireis. Het ontroerende lied werd de voorbije dagen meerdere keren aangevraagd bij de Warmste Week, en dat zal ongetwijfeld niet stoppen.

De familie en vrienden van Ibe organiseerden enkele acties om geld in te zamelen voor Care4AYA, de vzw van Ibes oncologe. ‘Care4AYA spitst zich speciaal toe op jonge mensen met kanker, tussen 16 en 30 jaar’, legt Ibes mama uit. Er werden onder meer een foto- en poëzievoorstelling en een benefietconcert georganiseerd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.